We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado’s met quinoa en kaas in de oven, voor een romig en smaakvol vegetarisch gerecht met knapperige geroosterde kikkererwten.

Gevulde avocado’s met geroosterde kikkererwten

Bij deze gevulde avocado’s met quinoa serveerde ik geroosterde kikkererwten. Een gezonde vleesvervanger voor bij dit vegetarische gerecht. Ik volgde hiervoor het recept geroosterde kikkererwten uit de oven welke Betty eerder heeft geplaatst. Een tip: maak vooral wat extra geroosterde kikkererwten want dit is ook een heerlijke snack voor ‘s avonds na het eten ;-). Ook lekker is dit recept voor vegetarische gevulde paprika met quinoa en pecorino kaas.

Avocado’s zijn gezond!

Wist je dat gevulde avocado’s met quinoa niet alleen heel lekker zijn? Het blijkt namelijk ook eens een heel gezond recept te zijn? Avocado’s zitten o.a. vol gezonde vetten en zijn een bron van vezels. Eerder plaatsen we het artikel Avocado is vet gezond (en lekker) met 5 belangrijke gezondheidsvoordelen die avocado’s bieden. Absoluut een reden om vaak avocado’s op het menu te zetten dus! ps. Wist je dat je zelfs een heel gezonde ‘Chocolademousse’ van avocado’s kunt maken?

Kookvideo: Gevulde avocado’s met quinoa

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: gevulde avocado’s met quinoa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gevulde avocado’s met quinoa top je af met geraspte cheddar kaas en bak je nog even in de oven. Het is een gezonde, glutenvrije en vegetarische maaltijd voor elke dag! Maak er geroosterde kikkererwten bij voor een lekkere bite en smaakmaker!

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor de gevulde avocado’s:

  • 2 rijpe avocado
  • 50 gram quinoa
  • 70 gram naturel roomkaas (light)
  • 40 gram geraspte (cheddar)kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el. citroensap
  • 80 gram sla
  • Peper en zout

Voor de geroosterde kikkererwten:

  • 150 gram kikkererwten (uit blik),
  • 1 el. olijfolie
  • ½ tl. paprikapoeder
  • ¼ tl. knoflook poeder
  • ¼ tl. tijm
  • ¼ tl. gemalen komijn
  • snufje cayenne peper
  • peper & zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht). Begin als eerste met het maken van de geroosterde kikkererwten om bij de gevulde avocado’s te serveren. Volg hiervoor het recept: geroosterde kikkererwten uit de oven. Zodra de kikkererwten in de oven staan kun je aan de slag met de gevulde avocado’s.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet nog even apart.
  3. Ondertussen halveer je de avocado’s. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel eruit en bewaar de schillen als serveerbakjes. In een kom en prak je het vruchtvlees van de avocado fijn. Roer hier vervolgens ook de roomkaas, citroensap, gekookte quinoa, uitgeperste teentje knoflook en naar eigen smaak peper en zout doorheen.
  4. Leg de avocado-schillen in een ovenschaal. Schep de vulling in de avocado-schillen en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats voor 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.
  5. Serveer de gevulde avocado’s met quinoa op een bedje van sla en strooi de geroosterde kikkererwten er overheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago