De aubergine is een heerlijke, veelzijdige groente, die veel gebruikt wordt in de Mediterrane keukens. Vandaag laat ik jullie zien hoe je heel eenvoudig gegrilde aubergines maakt. Deze kun je zelf in een grillpan of op de BBQ bereiden.
Deze vleesachtige groente doet het heel goed in de oven, in stoofschotels, maar ook voor bijvoorbeeld Baba Ganoush dip. Aubergines zijn echt het allerlekkerst als ze nog lauw-warm zijn. Deze typisch Mediterrane groente is ook ideaal om te grillen in de grillpan of BBQ. Met een paar mooie grill strepen stop je het ene plakje na de ander in je mond. En doordat het zulke heerlijke kleine hapjes zijn kun je dit bijgerecht ook serveren als onderdeel van je tapas plank of als Mezze.
Op mijn werk hebben wij een tosti ijzer en ik heb deze gegrilde aubergines ook wel eens in het tosti apparaat klaargemaakt! Wist je dat aubergines trouwens boordevol vezels zitten? IMaak er bijvoorbeeld ook eens deze gepofte aubergine met gietenkaas mee. Of ga voor de bekende Turkse Imam Bayildi gevulde aubergines uit de oven.
(bijgerecht voor 2-3 personen)
Ingrediënten:
Extra: grillpan en kwast.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.
Bereidingswijze:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
O lekker Betina! Ben dol op aubergine en gegrild zijn ze toch wel het allerlekkerst denk ik zo!
In één woord: Heerlijk! Ik heb er op het laatst nog een plakje geitenkaas opgelegd. Verder niets nodig!
Oohh lekker, en bedankt voor de tip!
Ik ken deze groente al heel lang, op jonge leeftijd op Java werd het met de indische maaltijd al geserveerd en op verschilende manier verwerkt in gerechten . Wij eten dit nog steeds heel vaak. Wel op een andere manier klaar gemaakt
Ik rol in de plak aubergine een stukje gekruide kip - prikker er door en klaar. In de oven als hierboven beschreven en opdienen als voorgerecht / bij de borrel.
Hi Jeroen,
dank je wel voor de tip, want dat klinkt echt heerlijk!
Waarom geen verse tijm en oregano? Veel smakelijker...
Het is maar net wat je om handen hebt natuurlijk.
1 eetlepel vers, is gelijk aan 1 theelepel gedroogd, dus vervang het gerust door verse kruiden.
Voor de ongeduldige grillers onder ons kun je de aubergine ook overdwars snijden. Doet niets af aan de smaak en je hebt lekker grotere plakken.
Zelf doe ik er ook nog plakjes tomaat en mozarella tussen 2 plakken aubergine. In mijn geval wordt het dan een beetje een kliederboel, maar yummie wat lekkerrr!
Hi Shirley,
dank je wel voor je tip! En ik ben blij dat het gesmaakt heeft!! Heb je ook dit recept voor aubergines uit de oven gezien? https://bettyskitchen.nl/aubergines-met-feta-uit-de-oven/