Heb je wat gekookte pasta over? Maak er eens deze Fritelle di Spaghetti mee! Dit zijn hartige gefrituurde spaghetti’ koekjes’ die je als lunch of borrelhapje kunt eten. Ideaal voor leftover pasta, maar zo lekker dat je er gerust een nieuw pak voor open trekt om te gaan maken.
Stel je eens voor: een druk marktpleintje in een klein Italiaans dorpje. Naast alle groente, fruit, vlees en vis staat een straatvendor gebakken spaghetti koekjes te verkopen. Voor het maken van de zogehete fritelle di Spaghetti haal je gekookte stukken spaghetti door een mengsel van ei en parmezaanse kaas en bak je daarna op in olie. Of eigenlijk frituren dus. Je kunt eventueel nog andere smaakmakers toevoegen zoals: tomaten, olijven, chilipeper, anjovis, stukjes varkensvlees etc. Deze koekjes, of beignets, dienen van binnen zacht te zijn en van buiten lekker krokant. Pure Italiaanse streetfood ten top dit wil jij ook proeven.
Het recept voor deze streetfood Fritelle di spaghetti komt uit het bestseller Jamie’s Italie kookboek van tv kok Jamie Oliver. Dit kookboek uit 2005 is sowieso – en nog steeds- een aanrader voor heel veel verschillende streetfood, pizza, pasta en dolci uit Italië. Je volgt hierbij zijn reis door het land, terwijl het gelijknamige TV programma werd gefilmd. Het is een van de eerste kookboeken die ik ooit kocht omdat ik verslingerd was aan zijn kook programma’s. Het is tevens een boek dat ik er nog steeds regelmatig bij pak, boordevol verhalen en inspiratie en traditionele recepten die van streek tot streek weer verschillen. Met pure eenvoud en prachtige ingrediënten als rode draad.
Heb je deze al in huis?
Als je dit basis recept voor fritelle di Spaghetti een beetje onder de knie hebt, dan kan ik je deze gebakken Spaghetti koekjes met tomaten en olijven ook aanraden. Onze Nanda maakte ook eens een heuse pasta taart met aubergine en blauwe kaas. Dat is ook een heerlijk hapje om te delen. Heb je (risotto)rijst over? dan kun je er deze verrukkelijke arancini met mozzarella van maken. Of ga voor deze risotto taartjes met tomatensalade . Zo lekker!! En heb je overigens al kennis gemaakt met onze tiramisu recepten als afsluiter van je Italiaanse maaltijd?
Extra:
Buon Appetito!
* Hou je van een beetje pit? Voeg dan 1 -2 gedroogde Spaanse pepers naar smaak toe. Verkruimel deze en klop door het eimengsel. Je kunt vaak ook ‘crushed chillies’ vinden in het specerijen rek.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Fritelle di Spaghetti, beter bekend als de Italiaanse spaghetti koekjes streetfood.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…