Als je graag zelf gezonde snoepballetjes in elkaar wilt draaien is een keukenmachine of foodprocessor een must! Deze roze gekleurde RAW frambozen-kokos Bliss Balls zijn lekker fris, gezond en vezelrijk. Dit is een heerlijk snack of traktatie voor kleine kinderen, hongerige tieners en volwassenen. Zo maak je ze:

Bliss Balls met Frambozen en kokos

Voor de kids duik ik regelmatig de keuken in om gezonde snacks te maken. Lekker voor tussendoor, onderweg of simpelweg voor in de broodtrommel. Deze Frambozen-Kokos Bliss Balls zijn vegan, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Deze roze snackballetjes zijn zelfs uitermate geschikt voor baby’s of peuters die vast voedsel kunnen eten. Ook leuk: draai ze samen met de kleintjes in elkaar en laat de bliss balls met frambozen door de kokos rollen.

Bliss Balls zijn gezonde snackballetjes boordevol goede vetten en liever ook eiwitten. Denk bijvoorbeeld aan gemalen noten, maar ook het omega 3 rijke chiazaad. Daarnaast kun je fruit en dadels toe tevoegen om zoeter te maken, evenals glutenvrije meelsoorten voor vulling en extra bite.

Nog meer Bliss Balls recepten

Vrijwel iedereen is dol op fruit dus ik hoop dat deze roze Frambozen-Kokos Bliss Balls ook bij jou goed in de smaak gaan vallen. Voor de liefhebbers zijn deze Mango balletjes met kokos ook en geweldig variatie recept om te maken. Daarnaast ben ik dol op havermout in snackrepen want dat is glutenvrij, bevat veel eiwit en vezels. Maak dus bijvoorbeeld ook eens deze eenvoudige energierepen met gepofte quinoa en chocolade. Als we straks weer richting de zomer gaan zijn deze fel gele vegan Lemon Cake Balls een aanrader om te maken. Geniet dus heerlijk van nog meer gezonde tussendoortjes en bliss balls recepten.

Wil je de video van dit recept voor Frambozen-Kokos Bliss Balls zien? Bekijk deze dan op ons kanaal hier.


Print

Recept: Frambozen-Kokos Bliss Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

En voor onderweg stop ik er 1 of 2 in een klein bakje of boterhamzakje. Meer is ook niet nodig voor een lekker snack momentje. En voor de kids stop ik ze af en toe in de broodtrommel als gezonde zoete snack bij het brood of fruit.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2030 stuks 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Method: raw
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 6 grote medjool dadels
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 250 gram fijne havermout
  • 40 gram chiazaad
  • 125 gram geraspte kokos

Extra:

  1. foodprocessor (keukenmachine)

Instructions

  1. Ontpit de dadels en snijd in stukken. Stop in een kommetje en overgiet met 300 ml kokend heet water. Zet 5 minuten apart om te wellen. Giet daarna af maar vang iets van het vocht op.
  2. Stop de frambozen, havermout, chiazaad, gewelde dadels en 25 gram van de geraspte kokos in de keukenmachine en mix goed door elkaar tot het een smeuige massa wordt.
  3. Vorm met de handen hier kleine balletjes ter grootte van een stuiterbal van.
  4. Bestrooi een diep bord met 100 gram geraspte kokos en rol hier een voor een de frambozen bliss balls doorheen om te bedekken met kokos.
  5. Je kunt in principe zo’n 20-30 stuks frambozen balletjes maken met dit recept. Deze gezonde mango kokos balletjes zijn bijna een week houdbaar, mits in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard. Je kunt ze uiteraard ook invriezen en voor max. 1 maand.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf deze roze snoepballetjes of raw Frambozen-kokos Bliss Balls wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago