Print

Recept: Frambozen-Kokos Bliss Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

En voor onderweg stop ik er 1 of 2 in een klein bakje of boterhamzakje. Meer is ook niet nodig voor een lekker snack momentje. En voor de kids stop ik ze af en toe in de broodtrommel als gezonde zoete snack bij het brood of fruit.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 20 - 30 stuks 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Method: raw
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 6 grote medjool dadels
  • 250 gram diepvries frambozen
  • 250 gram fijne havermout
  • 40 gram chiazaad
  • 125 gram geraspte kokos

Extra:

  1. foodprocessor (keukenmachine)

Instructions

  1. Ontpit de dadels en snijd in stukken. Stop in een kommetje en overgiet met 300 ml kokend heet water. Zet 5 minuten apart om te wellen. Giet daarna af maar vang iets van het vocht op. 
  2. Stop de frambozen, havermout, chiazaad, gewelde dadels en 25 gram van de geraspte kokos in de keukenmachine en mix goed door elkaar tot het een smeuige massa wordt.
  3. Vorm met de handen hier kleine balletjes ter grootte van een stuiterbal van.
  4. Bestrooi een diep bord met 100 gram geraspte kokos en rol hier een voor een de frambozen bliss balls doorheen om te bedekken met kokos.
  5. Je kunt in principe zo’n 20-30 stuks frambozen balletjes maken met dit recept. Deze gezonde mango kokos balletjes zijn bijna een week houdbaar, mits in een afgesloten bakje in de koelkast bewaard. Je kunt ze uiteraard ook invriezen en voor max. 1 maand. 

Eet smakelijk! Groetjes, Betty