Oh lieve mensen, wat een bomvolle maand heb ik weer achter de rug. Ik durf werkelijk niet meer op de weegschaal te gaan staan, zo schandalig veel heb ik buiten de deur gegeten! Maar ik offer mij graag op voor jullie, zodat ik nadien vooral kan vertellen waar je heen moet om te gaan eten hoor! Dat doe ik met alle liefde!
Met alle regen van de afgelopen weken, zou je bijna vergeten dat het begin juni schitterend weer is geweest. Menig restaurants hebben hun terras zomerklaar gemaakt en kon de zomer officieel ingeluid worden. Zo ook in Zoetermeer bij ‘American Restaurant’ Hudson Bar&Kitchen. Tijdens een Sunday Roast hebben we heerlijk buiten gebarbecueed. Inmiddels staat de review van Hudson Bar & Kitchen ook online.
Nog zo’n heerlijk zomers dagje, was tijdens ons jaarlijkse familie uitjes met neefjes en nichtjes. Dit jaar zijn wij met zijn allen lekker verbrand in de Efteling! Het was super gezellig! Hoogtepuntje was de nieuwe attractie Baron 1898, waarbij je letterlijk een vrije val in een mijnschacht maakt. Serieus, bungeejumpen is er niets bij! Wist je dat je overigens in de Efteling heel lekker kunt eten?
Tijdens het jaaruitje van ons Mediabureau Semilo, gingen wij biefstuk eten bij Loetje aan de Amstel. Elke inwoner van Nederland (ingeburgerd of niet) moet dit echt een keertje ervaren! Het was even zoeken in het bord vol met jus, maar als je goed kijkt ligt daar toch echt een heerlijk stukje vlees op de foto! Ik vroeg er nog net geen rietje bij! En ik heb begrepen dat er in inmiddels ook een Loetje open gaat in Utrecht! Wist je dat je de Biefstuk Bali van Loetje ook heel makkelijk zelf kunt maken?
Na een lange tijd ben ik weer eens bij Opium gaan eten. Dit Aziatische restaurant is toch wel een beetje een begrip in Nederland. En ter ere van hun 10-jarig bestaan werd er in Juni een 10-gangen menu geserveerd voor slechts 25 euro. De Aziatische hapjes parade werd vergezeld met een reeks aan Aziatisch cocktails en uiteraard schreef ik meteen ook een review van Restaurant Opium.
Wat jullie misschien nog niet weten, maar ik lekker wel, is dat SBS/Talpa deze zomer met een nieuw kookprogramma gaat komen! En daarin zijn mijn (jeugd)iconen Irene Moors en Rudolph van Veen weer herenigd! Hoe tof is dat. Over het programma zelf kan ik helaas nog niet heel veel vertellen, maar dat belooft een leuke challenge te gaan worden! Vanaf augustus komt ‘ Over smaak valt te twisten‘ op TV, dus dan zal ik jullie even een seintje geven!
Als je in de omgeving van Utrecht woont of werkt, dan heb ik een leuk adresje voor een bedrijfsuitje voor je! In Leidsche Rijn vind je het gigantische Maxima Park en het park restaurant Anafora! Een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het park en met een groot terras ook het ultieme plekje in de zon deze zomer. Met mijn ‘andere’ werk heb ik hier 2 FunDonuts afgehuurd en gingen wij barbecueen op het water! Er kunnen max 10 personen in een BBQ Donut en er zijn diverse arrangementen mogelijk!
Zoals jullie wellicht weten heb ik soms wat last van een gevoelig buikje. En met name producten met gluten geven mij de laatste tijd weer de nodige problemen. Dus ben ik weer lekker in de weer met glutenvrije recepten. Dus toen het merk Schär mij uitnodigde voor een glutenvrije High Team bij (Vegan) Lunchroom en cateraar Beter & Leuk in Amsterdam, kwam ik maar al te graag even proeven. En binnenkort ga je hier meer over horen!
Een bezoekje brengen aan een Food Festival is uitgaan 2.0. Hoewel er steeds meer discotheken en clubs uit het straatbeeld lijken te verdwijnen, kun je nu elk weekend genieten van de buitenlucht, gezelligheid en een hapje en drankje met de voeten in het gras. Foodfestivals zijn hot en lijken ook nooit te vervelen. Nog een bijkomend voordeel voor de gemiddelde 30plusser is: de festivallen sluiten vaak rond middernacht, dus dan kunnen oma en opoe ook een beetje op normale tijden naar bed. Met een volle buik weliswaar.
Daarnaast reisde ik afgelopen week af naar Rotterdam. Ik mocht namelijk alvast een sneak peak komen nemen in het gloednieuwe Roots restaurant van het Hilton Hotel in Rotterdam. Zowieso vind ik dat de laatste jaren het niveau van hotel restaurants echt gegroeid is. En ik werd dan ook blij verrast dat het Hilton er een heerlijk restaurant met een Franse Cuisine bij heeft. En de inrichting is ook nog eens heel leuk. Lees hier de review van Roots Rotterdam!
En tot slot mocht ik deze maand ook nog kennis maken met een nieuwe pannenserie van BK. Maar niet zomaar een serie! BK Cookware lanceert namelijk keramische pannen! Ik heb ze alvast mogen uitproberen en binnenkort ga ik jullie ook hier nog meer over vertellen! Leuk om te weten: inmiddels heb ik heel wat toffe pannen van BK Cookware mogen uitproberen voor diverse samenwerkingen.
Tot zo ver de maand juni en hiermee is 2016 definitief doormidden! Nog even en ik kan alweer aan de kerst recepten gaan beginnen 🙂
In Juli ga ik lekker genieten van een paar vrije dagen tussendoor. Laten we duimen voor veel zon in de achtertuin. Ik wens jullie in ieder geval een fijne zomer (vakantie) en tot de volgende keer!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Je hebt een toffe maand achter de rug joh. Die foto met Rudolph en Irene is echt leuk :-)
Dank je wel Sandra. Ik moet mij af en toe ook in mijn armen knijpen hoor. Gelukkig hou ik dit dagboek bij, want kan het soms aan het einde van de maand ook niet allemaal meer geloven. :-)