Overige

Vers van de Pers / 2016 Zomer

Hi allemaal, ik heb weer een aantal hele coole, lekkere en handige items voor jullie op een rijtje gezet. Hier ga je die (hopelijk) warme zomer wel mee door kunnen komen. Van superhandig restaurants reserveren met Quandoo tot en met een Hollandse aperitivo met Willems Wermoed. Je leest het allemaal in deze zomerse editie van Vers van de Pers!

Quandoo – restaurants reserveren

Het zonnetje schijnt en je wilt vanavond vooral niet in de keuken staan. Dan zoek en -reserveer je vliegensvlug een restaurant via Quandoo.nl. Dit snel groeiende online reserveringsplatform bestaat wereldwijd in inmiddels 17 landen en 300 steden! Reserveren van een restaurant in Nederland of tijdens vakantie doe je simpelweg via de website of download de handige Quandoo APP.

Het mooie is dat je pas letterlijk na je restaurant bezoek een review over het restaurant kunt achterlaten op Quandoo. Dat is wel zo eerlijk en helpt een volgende bezoeker om een goed restaurant te vinden. Met het reserveringssysteem spaar je zelfs Loyalty Punten en verdient daarmee korting bij restaurants. Meer excuses om uit eten te gaan heb je niet nodig.  Alleen je smartphone of tablet 🙂

Quandoo is een gratis online platform geschikt voor mobiel, tablet of computer.  Download de APP in de iTunes Store of via Google Play. Ga voor meer informatie naar de website van Quandoo.nl

Willems Vermoed

Er is een nieuwe Nederlands drankje op de markt. Dit keer gaat het om vermouth van eigen bodem en daar mogen wij best trots op zijn! De basis voor Willems Wermoed bestaat uit een Spaanse witte wijn,die 2 jaar op eikenhouten vaten heeft gerijpt en heerlijk op smaak is gebrachte met een aantal heerlijke kruiden, bloemen en planten uit de Hortus Botanicus in Amsterdam.  Het resultaat is een prachtig amberkleurige en ‘bittersweet’  vermouth welke je aankomende zomer echt een keertje geproefd moet hebben. Hetzij met wat blokjes ijs, bruisend water of met een tonic.

Doordat de Nederlandse vermout in kleine handcrafted batches wordt gemaakt, is deze enkel te bestellen in de webshop van Willemsvermoed.com. Een fles van 750 ml kost € 27,-. En bestel je er twee dan zijn de verzendkosten gratis.

Sjef! Mayo

Mayonaise kun je natuurlijk heel eenvoudig zelf maken. Maar als je dan deze zomer voor de supermarkt variant gaat, kies dan voor Sjef! Mayo. Niet alleen komt deze nieuwe mayonaise in 3 gastronomische heerlijke smaken:

  • Sjef! Chilli Mayo – naar recept van Julius Jaspers,
  • Sjef! Truffel Mayo – naar recept van Peter Lute,
  • Sjef! Kerry Mayo – naar recept van Joop Braakhekke

Maar daarnaast gaat ook nog eens de totale verkoopopbrengst naar het Ronald McDonald fonds. En dat vind ik een geweldig initiatief. Dus frituur en barbecue er deze zomer gerust op los en dip je frietjes lekker weg in een van die sauzen van een echte Sjef!

De Sjef! sauzen zijn vanaf heden verkrijgbaar bij de Albert Heijn. De drie smaken komen in een fles van 175 ml en kost € 2,49 per fles.  Ga voor meer informatie naar de website van Sjef-saus.nl.

24ICE

 

Cocktails drinken uit een glas is zoooo 2015! Deze zomer gaan we massaal aan de alcoholische ijsjes van 24ICE. Het betreft hier een samenwerking met De Kuyper Royal Destillers en het resultaat zijn deze kleurige ijsjes met die 5% alcohol bevatten.  Er zijn maar liefst 5 verschillende smaken:  Mojito ICE, Limoncello ICE, Vodka Energy ICE, Strawberry Daquiry ICE en PinaColada ICE, en de ijsjes bevatten slechts 50 calorieen per stuk! Ideaaal om je tuinfeest mee af te sluiten deze zomer!

De 24ICE popsicles zijn te bestellen per box met  5, 20 of 50 stuks. Prijzen zijn vanaf  € 7.50 en je vries de ijsjes thuis pas voor het eerst in. Ga voor meer informatie en bestellen naar de website van 24ICE.com.

Confivia Fruitspread

Met het oog op de bikinilijn, ben ik altijd op zoek naar gezonde(re) producten. Confivia is een fruit spread die voor 90% uit fruit bestaat. “Maar heet dat dan niet gewoon jam?”  Het antwoord is nee!  Dat mag namelijk pas als er minstens 60% suiker in zit. Ik weet het, te belachelijk voor woorden, want deze Confivia Fruitspread is echt super lekker en 90% fruit klinkt mij beter in de oren als 60% suiker. Wat vinden jullie?

De fruitspreads van Confivia zijn te koop bij DEEN Supermarkten en bij diverse delicatessen winkels zoals Foodelicious. Maar je kunt de potjes van 210 ml ( € 2,89) ook bestellen in de webshop van Confivia.nl.  

The RUB Coffee Scrub

En tot slot:  willen wij deze zomer allemaal goed voor de dag komen. En hoe beter dan met een gescrubt en superzacht huidje, zonder cellulite en andere oneffenheden. En daar gebruik je dan koffiedrab voor. Want de dames achter de RUB Scrub hebben hier een heerlijke mix met o.a. kaneel, amandel en kokos van gemaakt en blazen tweedehands koffie zo nieuw leven in. Pamper jezelf met de RUB Scrub, want een gescrubte huid wordt ook sneller bruin in de zon (tip!).

De RUB Scrub kun je momenteel enkel online bestellen bij TheRubScrub.com. Er zijn sachets van 100 gram (€ 9.50) en 250 gram (€ 16.50). De zakjes zijn overigens hersluitbaar.  En bij bestelling > 50 Euro zijn de shippingkosten gratis.

Tot zo ver lekkere inspiratie voor deze zomer! Mocht jij ook een van de producten of diensten (inmiddels) zelf uitgeprobeerd hebben, dan hoor ik graag wat je er van vind!

Dit artikel betreft een samenwerking met Quandoo. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago