Ontbijten met gezonde ingrediënten en lekker veel proteine is makkelijke dan je denkt. Maak bijvoorbeeld deze glutenvrije eiwraps met spinazie en kipfilet. Je zult er weer een nieuwe favoriet bij hebben want deze wraps gemaakt van een omelet zijn heerlijk en verzadigend.

Low carb en glutenvrije ei-wraps met spinazie

Tijdens een low carb dieet wordt er dikwijls ontbeten met eieren. Dus om een beetje variatie aan te brengen tussen de vele omeletten, bedacht ik deze ei-wraps met spinazie en kipfilet. Door de stevige eiwitrijke omelet op te rollen en te vullen met bijvoorbeeld plakjes kipfilet en tomaat, heb je zo een smaakvolle ontbijt of lunch favoriet te pakken. En daarnaast zijn deze low carb en glutenvrije ei-wraps met spinazie totaal niets om je schuldig over te voelen, want ze zijn eigenlijk heel gezond.

Nog meer low carb gerechten

Gezien mijn eigen 80-20 lifestyle vind je op deze site nog veel meer low carb gerechten. Heerlijk om bij in vorm te blijven, maar ook als je juist meer eiwitten aan je dagelijkse voeding probeert toe te voegen ivm sporten. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze ei-wraps met zalm en dille. Ga voor lekker fluffy wolkenbroodjes of maak zelfs avocado met ei uit de oven. Naast deze eiwraps met spinazie en kipfilet kun je hier dus nog veel meer genieten van low carb recepten.


Print

Recept: Eiwraps met spinazie en kipfilet recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Makkelijk recept voor low carb en glutenvrij eiwraps met spinazie en kip voor ontbijt of lunch Deze ei-wraps zijn een glutenvrij en eiwitrijk alternatief voor wraps gemaakt van bloem of meel en je bakt ze eenvoudig zelf. Beleg met gezonde toppings zoals verse spinazie, plakjes kipfilet, tomaten en meer.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Scandinavische Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de eiwraps met spinazie

  • 3 eieren,
  • 60 gram kwark,
  • 3 theelepels psylium vezels,
  • handje verse spinazie blaadjes,
  • snufje peper,
  • olijfolie.

Topping:

  • 100 gram kipfilet vleeswaren,
  • 12 eetlepel(s) roomkaas,
  • wat extra blaadjes spinazie,
  • 1 tomaat,
  • hennepzaad.

Extra:

  • blender of foodprocessor,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium, spinazie blaadjes en snufje peper.
  2. Verhit ondertussen een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant van de wrap. Herhaal deze stappen met de tweede wrap. Tip: laat de ei-wraps met spinazie op een bord glijden en draai deze om boven de pan.
  3. Besmeer de ei-wraps met spinazie elk met de roomkaas. Verdeel hier de plakken kipfilet overheen en vervolgens nog wat extra verse spinazie. Snijd tot slot de tomaat in partjes en verdeel over de wraps. Top af met wat hennepzaad.
  4. Rol eventueel de ei-wraps met spinazie op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een geweldig bindmiddel voor ei-wraps, omdat ze heel veel vocht op nemen. Bak daarom deze ei-wraps met spinazie direct na de bereiding en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze glutenvrije en low carb eiwraps met spinazie en kip wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Heerlijk. Vanmorgen dit verwenontbijt gemaakt. Voor herhaling vatbaar. Hennepzaad en psylium niet gebruikt omdat ik deze niet had.
    Psylium vervangen door chiazaad. 👍
    Mijn zoontje van 10 kreeg de andere helft in de geklutste versie. Ideaal! Omdat hij zo weinig groente eet. Hiermee heeft ie gelijk een flink portie spinazie naar binnen gekregen en de kleur doet toch al wonderen😁. Hij had me trouwens wel door hoor. Maar heeft t opgegeten.

  • Hoi Betina,

    Ziet er lekker uit. Kan het zijn dat in stap 1 ook de verse spinazieblaadjes moeten worden mee-geblend?

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago