Zet op de Meatless Monday deze lekkere roerbak van couscous met falafel op tafel. In een mum van tijd kun je een flinke schaal van dit gerecht (met een Grieks tintje) op tafel toveren en scheppen maar! 

Couscous met falafel uit de wok!

Omdat ik natuurlijk grotendeels vegetarisch eet, staat falafel ook regelmatig op het menu, als alternatief voor vlees. Je kunt er allerlei kanten mee op, maar vaak eet ik het dan met flink wat groenten in een wrap of pitabroodje. Eerder deelde ik hierover ook het recept Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten op de site. Falafel zijn groenteballetjes gemaakt van kikkererwten en is tegenwoordig te koop in verschillende soorten en smaken. Kies dus vooral een variant die jij het lekkerst vindt en maak daar deze couscous met falafel uit de de wok mee. In dit recept gebruikte ik zelf een naturel variant biologische falafel.

Zelf tzatziki maken

Ik gebruikte voor dit gerecht kant-en-klare tzatziki, maar wist je dat je tzatziki ook heel makkelijk zelf kunt maken? Zie hier ons recept om zelf tzatziki (Grieke yoghurtdip) te maken. Het is absoluut niet moeilijk om te maken en zo kun je er stiekem nog een extra teentje knoflook aan toevoegen, vind je partner vast niet erg 😉 En die tzatziki is een heerlijk romige aanvulling op je couscous met falafel maaltijd!


Print

Recept: Couscous met falafel uit de wok

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Zet op de Meatless Monday deze lekkere roerbak van couscous met falafel op tafel. In een mum van tijd kun je een flinke schaal van dit gerecht (met een Grieks tintje) op tafel toveren en scheppen maar! Een lekker vegetarisch gerecht voor elke dag.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram (volkoren) couscous
  • 150 gram falafel
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 100 gram verse spinazie
  • 50 gram feta
  • 200 gram tzatziki
  • 75 gram olijven
  • 10 groene pepertjes (bv. uit pot)
  • 0.5 groentebouillonblokje (ik gebruikte hier knoflook en kruiden)
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verkruimel het groentebouillonblokje in het kokende water voordat je de couscous erbij schept om te laten wellen. Zodra de couscous gaar is vermaal je er naar wens nog wat zout en peper doorheen. Zet de couscous even (afgedekt) apart.
  2. Schil de ui en snij in dunne repen, net als de paprika. Verwarm een wokpan op middelhoog vuur met wat olie. Schep daarin de paprika, ui en falafel. Bak in een paar minuten totdat de falafel een lichtbruin, knapperig randje krijgt.
  3. Ondertussen snij je de feta alvast in kleine blokjes. Als je dat lekker vindt, kun je de olijven ook alvast iets kleiner snijden.
  4. Pak een grote schaal en schep daarin de verse spinazie, olijven, de groene pepertjes en feta door elkaar. Zodra de couscous en groenten roerbak gaar zijn, schep je dit er ook doorheen.
  5. Serveer couscous met falafel in de ruime schaal met de tzatziki eroverheen geschept.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: dit recept voor couscous met falafel is heel geschikt om 1-2 dagen (goed afgedekt) te bewaren in de koelkast. Schep de overgebleven couscous en groenten in een bakje, laat het goed afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst. En je hebt de dag erna weer een makkelijk diner of een heerlijke lunch (to-go). 

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago