Goede morgen! Krijgen jullie al meteen trek als je naar dit versgebakken chocoladebrood kijkt? Ik in ieder geval wel! En het hele huis ruikt momenteel heerlijk naar versgebakken brood! Dat is goed wakker worden! Dit chocoladebrood is niet zo heel zoet van smaak, maar echt een aanrader voor in het weekend. Het is een zacht witbrood met stukjes chocolade er in. Heerlijk voor met een beetje boter of zelfs nutella. Of serveer een (half) plakje chocoladebrood voor bij de koffie.
Ik moet je er wel bij vertellen dat je dit chocoladebrood recept niet de avond ervoor kunt voorbereiden, of klaar kunt zetten in de broodbakmachine. Er gaat namelijk gesmolten boter en een rauw eitje in, dus het wordt een kwestie van meteen die machine aanzetten. Voor mij is dat op zich geen probleem, want in het weekend ben ik toch vaak om 07.00 uur al wakker (iets met mijn bioritme). Dus kan dan mooi de machine aanzetten en kruip daarna gewoon weer mijn bed in. Vervolgens staat je om 11.00 uur alweer een mooi vers brood op je te wachten en ruikt het hele huis heerlijk! Dat is pas goed wakker worden en lekker genieten geblazen.
Houdt er rekening mee dat versgebakken brood niet dezelfde levensverwachtingen heeft als brood uit de supermarkt. De volgende ochtend is het chocoladebrood alweer aan het uitdrogen en is het letterlijk ‘oud’ chocoladebrood. Maar niet getreurd: je kunt er dan nog bijvoorbeeld heerlijke zoete wentelteefjes van maken! Daarnaast is dit kwarkbrood met appel en rozijnen ook een verrukkelijk zoet brood om mee te ontbijten. En wat dacht je van superzachte kaneelbroodjes vers uit de oven? Neem hier even een kijkje bij maar liefst 20x recepten voor zelf brooddeeg maken.
Extra:
Eet smakelijk en maak er een mooi weekend van!
Groetjes, Betty
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…