Deze chocoladetaart is pure chocolade liefde! Terwijl de bovenlaag van deze chocolade mud cake met Amarula nog moet stollen, kan ik niet wachten om hier mijn tanden in te zetten. Uiteraard heb ik ook het recept voor jullie!
Afgelopen vrijdag had namelijk ik een bakworkshop met Amarula in Hilversum. Boven de fantastische kookwinkel van Oldenhof (die is echt waanzinnig groot en uitgebreid) vind je namelijk een kookschool, waar ik en een aantal medebloggers in spanning zaten te wachten. Janny van der Heijden (van Heel Holland Bakt) was hier namelijk aanwezig om ons meer te vertellen over het drankje Amarula, en om dit heerlijke recept voor een chocolade mud Cake met Amarula te delen.
De naam verklapt het al een beetje maar het is letterlijk een moddertaart. Refererend naar de bruine chocolade – of modder – kleur, maar ook de wat vochtig ogende toplaag van nog veel meer chocolade. Een taart die je veelal in de zuidelijke staten van Amerika tegenkomt, alhoewel ik hem ook in Sydney (Australië) regelmatig tegenkwam. In het recept van Janny wordt al die chocolade gemixt met Amarula wat een heerlijk zoete knaller in de Chocolade Mud Cake geeft. Mijn vader zei na het proeven dat dit met stip zijn favoriete chocoladetaart ooit is.
Amarula is een alcoholisch drankje heb ik onlangs mogen proeven en het is meteen bestempeld tot een van mijn favorieten. Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur uit Phalaborwa, een stad aan de rand van het Kruger National Park. Amarula proeft een beetje als Baileys: het is namelijk een ‘cream likeur’ gemaakt van suiker en room. En de vruchten van de Afrikaanse Marulaboom, zorgen voor de fruitige en zoete smaak. Dit drankje is heerlijk om ‘on the rocks’ te drinken, maar ook gemixt in een cocktail of milkshake is een aanrader. Wist je dat je ook (room)ijs kunt maken met Amarula? Check de website van Amarula voor nog meer recepten.
Het productieprocess van Amarula is ook een noemenswaardig gegeven. De lokale bevolking plukt namelijk zelf de marula vruchten en brengt deze naar de fabriek. Er is een grote groep zelfstandige vrouwen die tevens de koordjes maken die om de hals van de fles geknoopt worden. Niet alleen een mooie bijdrage aan het uiterlijk van de fles, maar zo draagt de Amarula fabriek dus ook bij aan de werkgelegenheid in de buurt.
De marula vrucht is tevens een favoriet voedingsmiddel van de Afrikaanse Olifanten. Dat is ook een van de redenen dat de olifant prominent op het etiket afgebeeld wordt. Nu wil het verhaal ook dat de olifantjes ook dronken worden van marula fruit. Dit komt omdat zij de overrijpe vruchten, die van de bomen vallen, eten. Dit overrijpe fruit is al begonnen te gisten en dat geeft een alcoholisch effect. Neem gerust een kijkje op Youtube voor de supergrappige filmpjes van deze dronken olifantjes. Maar goed, terug naar Hilversum! Samen met mijn medefoodies ging ik aan de slag in de kookschool om onderstaande heerlijke chocolade mud cake met Amarula te maken.
Deze chocoladetaart is pure chocolade liefde! Terwijl de bovenlaag van deze chocolade mud cake met Amarula nog moet stollen, kan ik niet wachten om hier mijn tanden in te zetten. Uiteraard heb ik ook het recept voor jullie!
Ingrediënten chocolade ganache:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaartip: De Chocolade Mud Cake met Amarula kan nu gerust een dag of twee in de koelkast bewaard worden. Garneer de taart voor het serveren met rood fruit: zoals frambozen of aardbeien.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…