Print

Recept: Chocolade Mud Cake met Amarula

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 1 minutes
  • Total Time: 1 minutes
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram boter,
  • 100 gram  pure chocolade, in stukken,
  • 150 ml Amarula,
  • 100 gram suiker,
  • 100 gram bruine basterdsuiker,
  • 50 gram cacao poeder,
  • 175 gram bloem,
  • 1.5 theelepel bakpoeder,
  • 0.5 theelepel baking soda,
  • snuf zout,
  • 3 eieren.

Ingrediënten chocolade ganache:

  • 150 gram pure chocolade, fijngehakt,
  • 75 ml slagroom,
  • 75 ml Amarula
  • mespunt zout
  • 1 flinke eetlepel zachte boter

Extra:

  • oven,
  • springvorm 20 cm doorsnede
  • au-bain marie bad (een kookpan met een laagje kokend water+  extra schaal er bovenop)

 

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden / 145 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en beboter de zijkanten.
  2. Maak nu eerst het beslag voor de cake: verwarm de de boter, stukken chocolade en amarula au bain-marie. Meng ondertusen,in een apart kommetje, de 2 soorten suiker met de cacaopoeder. Gebruik een garde om de suiker door het gesmolten boter-chocolade mengsel te kloppen. Roer tot alle klontjes verdwenen zijn en de massa glanst. Neem de kom van het waterbad en laat 5 minuten staan.
  3. Als ondertussen de chocolade massa is afgekoeld, voeg je een voor een de eieren toe. Blijf goed doorroeren totdat het ei volledig is opgenomen, en voeg daarna pas de het volgende ei toe.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder en bakingsoda en voeg het zout toe. Spatel dit bloemmengsel vervolgens door het chocolade mengel en zorg dat je geen klontjes overhoud. Giet het mengel in de springvorm en bak gedurende 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
  5. Als de cake volledig is afgekoeld maak je de ganache:  Doe de gehakte chocolade in een kom. Verhit in een pannetje de slagroom met de Amarula, schenk vervolgens over de chocolade en laat 1 minuut trekken. Roer dit vervolgens glad en voeg de boter toe. De ganache dient nu een beetje af te koelen, dus zet deze apart, maar blijf af en toe doorroeren.  Zodra de ganache op kamertemperatuur is bestrijk je de taart hiermee en laat opdrogen of opstijven.

Bewaartip: De Chocolade Mud Cake met Amarula kan nu gerust een dag of twee in de koelkast bewaard worden. Garneer de taart voor het serveren met rood fruit: zoals frambozen of aardbeien.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty