Koekjes recepten

Chocolade cantuccini met pistachenoten

Door Judith Pagrach – Op een van de eerste events waar ik heen ging als foodblogger, ruim 2 jaar gleden, kwam ik Betty tegen. Sinds die tijd komen we elkaar regelmatig tegen en dat ik altijd reuze gezellig. Toen Betty me vroeg om mijn recept voor chocolade cantuccini met pistachenoten met jullie te delen, deed ik dat met alle liefde.

Hoe maak je chocolade cantuccini koekjes?

Deze chocolade cantuccini zijn namelijk zo ontzettend lekker en zo ontzettend makkelijk. Wat ook fijn is, is dat je lekker veel kunt maken zodat je eventjes vooruit kunt of zodat je kunt trakteren. Mijn collega’s waren er in ieder geval erg blij mee ;-)! De kenmerkende smaak van deze chocolade cantuccini komt van o.a. anijs. Die heb ik behouden in het recept waardoor je een bijzondere combinatie krijgt van anijs en chocolade. Wil je de chocolade cantuccini nóg lekkerder maken? Dip ze dan, nadat ze zijn afgekoeld, in gesmolten witte chocolade en haal ze door de gehakte pistachenoten. Succes verzekerd!

 Lees meer over Judith en haar recepten op de blog:  MyFoodBlog.nl.

Nog meer lekkere Italiaanse koekjes recepten

De cantuccini zijn waarschijnliijk een van Italie’s meest bekende koekjes. Deze knapperige plakjes met hazelnoten zijn een liefhebber van velen en mogelijk bijvoorbeeld ook niet ontbreken bij de koffie. Deze chocolade cantuccini zijn overigens ook erg lekker bij het maken van een Italiaanse koffie dessert genaamd ‘affogato’. Check hier overigens nog veel meer lekker Italiaanse koekjes en dolci recepten op een rijtje.


Print

Recept: Chocolade cantuccini met pistachenoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een recept voor een variatie op de meest bekende knapperige Italiaanse koekjes. Deze Chocolade cantuccini met pistachenoten en witte chocolade wil je maken en proeven!

  • Author: Judith Pagrach – MyFoodblog
  • Prep Time: 10 min. + koelen
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 2025 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 300 gram tarwebloem
  • 50 gram cacao poeder
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl gemalen anijszaad
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 50 gram grof gehakte pistachenoten
  • optioneel: witte chocolade en extra pistachenoten voor garnering.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker tot een lichte, romige crème. Voeg de eieren toe en klop totdat je een egaal mengsel hebt. Schraap het vanille stokje uit en klop de vanille merg door het mengsel.
  3. Meng in een andere kom bloem, cacao, bakpoeder, anijszaad en kaneel. Kneed het droge mengsel door het natte mengsel. Als het goed is gekneed, voeg je de nootjes toe.
  4. Verdeel het deeg in 2 stukken en maak van beiden stukken een ‘worst’ die je op de bakplaat kunt leggen. Bak de cantuccini koekjes 20 minuten.
  5. Laat de chocolade cantuccini ongeveer 10 minuten afkoelen en snijd met een scherp mes plakken van ca. 1 centimeter. Bak de chocolade cantuccini nog eens 20 minuten, op hun kant, in de oven. Laat daarna afkoelen.
  6. Ter decoratie, kun je chocolade cantuccini koekjes eventueel in gesmolten witte chocolade dippen en bestrooien met gehakte pistachenoten.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaar deze chocolade cantuccini met pistachenoten in een luchtdicht bakje, buiten de koelkast.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago