Door Judith Pagrach – Op een van de eerste events waar ik heen ging als foodblogger, ruim 2 jaar gleden, kwam ik Betty tegen. Sinds die tijd komen we elkaar regelmatig tegen en dat ik altijd reuze gezellig. Toen Betty me vroeg om mijn recept voor chocolade cantuccini met pistachenoten met jullie te delen, deed ik dat met alle liefde.
Deze chocolade cantuccini zijn namelijk zo ontzettend lekker en zo ontzettend makkelijk. Wat ook fijn is, is dat je lekker veel kunt maken zodat je eventjes vooruit kunt of zodat je kunt trakteren. Mijn collega’s waren er in ieder geval erg blij mee ;-)! De kenmerkende smaak van deze chocolade cantuccini komt van o.a. anijs. Die heb ik behouden in het recept waardoor je een bijzondere combinatie krijgt van anijs en chocolade. Wil je de chocolade cantuccini nóg lekkerder maken? Dip ze dan, nadat ze zijn afgekoeld, in gesmolten witte chocolade en haal ze door de gehakte pistachenoten. Succes verzekerd!
Lees meer over Judith en haar recepten op de blog: MyFoodBlog.nl.
De cantuccini zijn waarschijnliijk een van Italie’s meest bekende koekjes. Deze knapperige plakjes met hazelnoten zijn een liefhebber van velen en mogelijk bijvoorbeeld ook niet ontbreken bij de koffie. Deze chocolade cantuccini zijn overigens ook erg lekker bij het maken van een Italiaanse koffie dessert genaamd ‘affogato’. Check hier overigens nog veel meer lekker Italiaanse koekjes en dolci recepten op een rijtje.
Een recept voor een variatie op de meest bekende knapperige Italiaanse koekjes. Deze Chocolade cantuccini met pistachenoten en witte chocolade wil je maken en proeven!
Eet smakelijk!
Bewaar deze chocolade cantuccini met pistachenoten in een luchtdicht bakje, buiten de koelkast.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…