5x Toffe Horecaconcepten in Utrecht

Door Dainahara Polonia- Een hapje en drankje doen op een bijzondere locatie is tha bomb! Aangezien Betty en ik beiden uit Utrecht komen, leek het mij leuk om 5x toffe horecaconcepten in Utrecht op de kaart te zetten.

Zelf ben ik een enorme fan van horeca concepten en het kan voor mij niet gek genoeg. Genieten van een malse biefstuk tussen vintage meubels, een lekker stuk cheesecake in een chic concept store, of in een kas genieten van een vegetarisch gerecht. Ga zo maar door! Om mijn liefde voor concepten met jullie te delen, heb ik een aantal nieuwe en oude favorieten in Utrecht voor jullie op rij gezet. Leuk om een keer je culinaire grenzen te verleggen en iets nieuws te proberen. Met deze aanraders zit je zeker goed. Check hier 5x toffe horecaconcepten in Utrecht:

5x Toffe horecaconcepten in Utrecht:

Le Jardin

Le Jardin, net een paar maanden open en nu al ‘the place to be’ gevestigd op de Mariaplaats. Le Jardin is een restaurant met een Franse keuken. Maar dat is niet het concept, want dat wordt door meer restaurants aangeboden. Bijzonder is dat het hoofdingrediënt voornamelijk bestaat uit groente. Vlees, vis en gevogelte spelen slecht een ondergeschikte rol in de prachtige gerechten. Je kunt ook kiezen voor een geheel vegetarisch variant van je gerecht. Dit mensen is groentenomie: de kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt. Niet alleen het eten heeft een andere insteek, maar ook het restaurant. Le Jardin wil de gasten een bijzondere beleving aanbieden. Achterin het restaurant staat een geweldige kas. Gasten zitten in de serre naast de kassen met kruiden, de groente en het fruit. Na het diner kun je plaatsnemen op de bank voor de openhaard en fijn met een glas wijn nagenieten. In de bloemenwinkel naast het restaurant kun je prachtige planten, bloemen maar koffie en lekkers kopen.

Happietaria

Happietaria is een tijdelijk restaurant, dat volledig wordt gerund door vrijwilligers, waarbij de opbrengst volledig bestemd is voor het goede doel. Op het menu staan voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Daarbij heb je de keus om het menu uit te breiden met overige bijgerechten. Je hebt dus een goed driegangenmenu voor een redelijke prijs. Happietaria is een jaarlijks initiatief van diverse Utrechtse studentenverenigingen. Het restaurant is open van 17 februari t/m 24 maart 2016 en is gevestigd aan de Eykmanlaan, nummer 72. Het gekozen goede doel voor dit jaar is een project gerund door de organisatie ZOA, die twee drinkwaterprojecten in Burundi heeft lopen. Eten moet je toch, dus waarom niet een avond dineren om een goede doel te steunen. Wil je weten waarvoor je eet, check dan het goede doel en bekijk meer info over Happietaria Utrecht op de website

De Klub

Gevestigd op een plek waar je het nooit zou verwachten, aan de Europalaan achter de busremise, zit De Klub – Gastronomie – Patisserie – Bar. De Klub heeft een karakteristieke industriële look, alle tafeltjes hebben zicht op de open keuken. De Klub is onderdeel van de Vechtclub XL, een vooruitstrevende creatieve broedplaats in Utrecht met meer dan 50 werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, een (podium)zaal. Het creatieve zet zich door naar het restaurant waar de koks smaakvolle gerechten voorbereiden. Op Vrijdag en zaterdag brengt De Klub een ode uit aan een gekozen thema. Het thema of ingrediënt verschilt per keer en wordt op de facebook pagina bekendgemaakt. Je kunt denken aan een ode aan: de Wadden, skrei, Anthony Bourdain (beroemde chef-kok) tot aan de legendarische David Bowie. Laat je verrassen!

Tantes Maal

RASA Utrechts podium en festival- en tourorganisator voor muziek en dans uit de gehele wereld, gevestigd in een oude verffabriek, biedt een kijkje in de keuken van verschillende landen. Met het concept “Tantes Maal’ gaan verschillende thuiskoks terug naar hun roots en delen traditionele gerechten met hun gasten voor de avond. De thuiskoks koken een driegangen menu met traditionele en / of favorieten gerechten uit hun cultuur, waarbij het thema is gekoppeld aan het concert. Het is dus meteen ook een echt avondje uit in de stad. Wil je proeven van een onbekende keuken in een onbedwongen sfeer en daarna genieten van een live optreden? Dan is Tantes Maal zeker een bezoek waard.

De Kas Eet en Kweekplek

Bij De Kas Eet en Kweekplek wordt op kleine schaal groente gekweekt, die aan Utrechtse horeca wordt verkocht. Maar je kunt ook zelf bij de kas je boodschappen halen voor thuis. De initiatiefnemers doen veel meer dan het kweken en verkopen van groeten. De Kas Eet en Kweekplek organiseert ook activiteiten zoals ‘Wat de kas schaft’, waarbij je een kijkje kunt nemen in de kas. Het concept van ‘Wat de kas schaft’? Een gerecht gebaseerd op de groenten die in de kas worden gekweekt. Hoe lokaal kan je het krijgen? Zo vanuit de kas, de keuken, op je bord. Bij de Kas kun je drankjes bestellen, maar voor alcoholische versnaperingen geldt ‘bring your own’. Ook z’n leuk concept overgewaaid vanuit Amerika. Vind ik niet erg want als foodie heb ik genoeg flessen wijn in de kast staan. Je dineert met ongeveer 20 man aan een lange tafel, waarmee je een gezellige avond tegemoet gaat.

Groeten, Daina (Explore Utrecht)

Voor meer informatie over o.a. hotspots in de stad Utrecht, breng een bezoek aan de website: ExploreUtrecht.nl !

(Bron foto’s Explore Utrecht)

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago