Dit is het laatste recept uit onze Chinese Nieuwjaar themeweek. En hoe anders dan af te sluiten met een zoete versnapering. Deze Chinese Walnoot Kookjes heten ‘Hup Toh Soh‘ en zijn een prachtig goudkleurig koekje van o.a. gemalen walnoten.
Wij krijgen van jongs af aan allemaal al mee dat je bezoeker altijd thee of koffie en een koekje moet aanbieden. Deze Chinese walnotenkoekjes die ‘Hup toh soh‘ heten zijn symbolisch populaire koekjes die traditioneel aan bezoek worden geserveerd tijdens de Chinese nieuwjaarsvieringen. Niet alleen door hun unieke vorm, maar walnoten zouden helpen voor het behoud van een gezonde longfunctie en een goede gezondheid. Met name om je bezoek dus ‘goede gezondheid’ te wensen voor in het nieuwe jaar dus! Deze Chinese walnoot koekjes zijn niet zo heel zoet van smaak. Je serveert ze dus als snack, met een kopje thee, en eventueel ook na afloop van een uitgebreid Chinees diner als toetje.
Dus vier gerust het Chinese Nieuwjaar met zo’n lekkere brosse Chinese walnoot koekje. Wist je overigens dat de Nian Gao gestoomde rijstcake ook absoluut niet mag ontbreken tijdens het feest? Lees hier meer over de symboliek en gerechten die centraal staan tijdens het Chinese Nieuwjaars feest. Ik wens een ieder die het viert alvast een heel fijn Chinees Nieuwjaars feest morgen!
Deze lekkere brosse en nootachtige walnotenkoekjes worden traditioneel geserveerd tijdens Chinese Nieuwjaar vieringen. De Chinese Walnoot Koekjes worden Hup Toh Soh genoemd en zijn heerlijk voor bij de thee.
Toppings:
Extra:
Eet smakelijk!
Variatie: Na stap 8 kun je als extra toppig een halve gepelde walnoot zachtjes in het koekje drukken. Of maak kruimels door een paar walnoten in een zakje te stoppen en plaat te slaan met een keukenroller. Meng vervolgens gelijke delen walnoten kruimels met (lichtbruine) basterdsuiker en strooi dit als topping over de Chinese walnoot koekjes. Bak daarna af volgens recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese Walnoot Koekjes Hup Toh Soh voor het Chinese Nieuwjaar wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…