Met het prachtige zomer weer van de afgelopen dagen, gingen op heel veel plekken de barbecues aan! En dan kun je ook lekker in stijl afsluiten met een heerlijk en makkelijk toetjes gerecht, zoals deze brownie van de bbq! En dit overheerlijke chocolade toetjes zorgt voor een fantastisch einde van jouw bbq-party. Succes gegarandeerd!
Deze brownie komt misschien een beetje onverwachts uit de hoek. Maar goed, koken en bakken gaan ook dikwijls gewoon uit de losse pols en je moet soms een beetje improviseren. En voor de brownie van de bbq gebruiken we dan ook een barbecue gevogeltestomer. Ja, je weet wel… zo’n bakje waar je normaal gesproken zo’n lekker kippetje in/op kunt braden a la Mama Kelly. Maar ook zonder kip kun je de bakvorm heel goed gebruiken voor andere gerechten. Als je de gevogelte standaard weg laat, heb je een prima kleine tulbandvorm voor deeg en beslag, dus ook deze brownie van de bbq.
Op deze site liet ik je al zien dat je wafels kunt bakken op de barbecue en nu kun je deze lekkere brownie van de bbq ook toevoegen aan je toetjes van de barbecue. En met slechts een kleine voorbereiding, laat je de barbecue gewoon het werk voor je doen. Als je (een deel van) de suiker vervangt door Muscovado suiker dan krijgt deze brownie van de BBQ een intensere smaak. Muscovado suiker is namelijk een ongeraffineerde suiker, die de chocolade smaak alleen maar aanvult. Iets zegt mij dat je het niet bij een stukje zult kunnen houden…
Sluit je barbecue feestje in stijl af met een heerlijk en makkelijk toetjes gerecht, zoals deze brownie van de bbq! Met lekker veel chocolade!
Als dit geen perfecte einde van de bbq feestje is, dan weet ik het ook niet meer.
Eet smakelijk in ieder geval!
Groetjes, Betty
* TIP: Geen barbecue? No worries, deze brownie kan je ook bakken in de oven. Houdt hiervoor 180 graden (165 hete lucht) aan. Uiteraard kan je Weber gevogeltestomer ook hiervoor gebruiken. Prik met een sateprikker in de brownie om te kijken of deze gaar is. Houdt desnoods 25-30 minuten baktijd aan.
(Bron recept: Weber Grillacademy)
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Dank je wel! en ik ben benieuwd wat je er van vindt!
Ohh ik wil! Ziet er te lekker uit.