Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!

Deze romige soep vol groenten is ideaal voor een zomerse dag. Door het ‘warme’ eten, komt je lichaam ook meer op temperatuur, waardoor je het uiteindelijk minder warm zult hebben. Alleen daarom kun je vaker een soep serveren op zomerse dagen.

Variëren met bosuitjessoep

Deze bosuitjessoep zit weer vol eigen keuzes. Ik heb er crème fraîche in gebruikt zodat het een lekkere, romige maar toch ook wat frisse soep is. Toch zit er natuurlijk wel wat vet in crème fraîche, dus je kunt ook kiezen voor een light variant met bijvoorbeeld sojamelk. Keuze 2: dit is een vegetarisch soepje, maar als je dat lekker vindt kun je ook spekjes uitbakken en erbij serveren. Datzelfde geldt voor een handje geraspte kaas eroverheen gestrooid. En keuze 3: ik serveerde er maisbroodjes met kaas bij, maar ook dat is natuurlijk inwisselbaar voor een ander soort broodje. It’s all up to you!

Nog meer soep recepten

Heb je trouwens deze soepjes vol groenten al eens geprobeerd? Het uitproberen waard! Bijvoorbeeld deze Romige mungbonensoep, Gepofte knoflooksoep met beluga linzen, Groene aspergesoep met spinazie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoeg gezonde soep-inspiratie hier op de blog!


Print

Recept: Bosuitjessoep met bloemkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 kommen 1x
  • Category: Soep Recepten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 bos bosuitjes
  • Een halve bloemkool
  • 1 witte ui
  • 2 el. amandelschaafsel
  • 125 ml. crème fraîche of sojamelk *
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl. bieslook (verse of gedroogde)
  • 1 tl. nootmuskaat
  • Snuf peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
  • Evt.: broodjes om te serveren bij de soep

(* gebruik sojamelk voor een voedselzandloper/lactosevrij recept)

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Als je broodjes serveert bij de bosuitjessoep bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Versnipper de witte ui, snij de bosuitjes in dunne ringen. Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de witte ui totdat deze glazig wordt en voeg dan de bosuitjes toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee.
  4. Voeg de bloemkool toe aan de pan, samen met een liter water en de 2 bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel op laag vuur. Schud regelmatig zodat de amandel niet aanbrandt.
  6. Prik na de 10 minuten even in de bloemkool om te controleren of hij gaar is. Als dat zo is, mix de soep dan met de staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel.
  7. Zet de soep op laag vuur en roer de nootmuskaat en crème fraîche of sojamelk erdoorheen. Verwarm dit even mee, maar breng de soep niet weer aan de kook.
  8. Proef de soep en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Serveer de bosuitjessoep met het broodje ernaast geserveerd en bestrooi met de bieslook.

Bewaartip: Laat de soep op het aanrecht afkoelen en bewaar daarna afgesloten in de koelkast. 

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke voorjaars bosuitjessoep met bloemkool wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago