Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!
Deze romige soep vol groenten is ideaal voor een zomerse dag. Door het ‘warme’ eten, komt je lichaam ook meer op temperatuur, waardoor je het uiteindelijk minder warm zult hebben. Daarnaast zit deze bosuitjessoep vol met keuzemogelijkheden. Ik heb er crème fraîche in gebruikt zodat het een lekkere, romige maar toch ook wat frisse soep is. Maar je kunt bijvoorbeeld ook sojaroom gebruiken voor een vegan variant. Keuze 2: dit is een vegetarisch soepje, maar als je dat lekker vindt kun je ook uitgebakken spekreepjes erbij serveren. Datzelfde geldt voor een handje geraspte kaas eroverheen gestrooid. En keuze 3: ik serveerde er maisbroodjes met kaas bij, maar ook dat is natuurlijk inwisselbaar voor een ander soort broodje of misschien zelfs een heerlijke eiwit-wrap. It’s all up to you!
Laat deze lichte bosuitjessoep met bloemkool een echte aanrader zijn dus. Maar heb je overigens deze soepjes vol groenten al eens geprobeerd? Deze zijn echt het uitproberen waard! Bijvoorbeeld Romige mungbonensoep, of ga voor deze Gepofte knoflooksoep met beluga linzen. In het voorjaar doen deze Groene aspergesoep met spinazie of de klassieke romige witte aspergesoep het ook fantastisch. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoeg gezonde soep-inspiratie hier op de blog!
Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!
Voor erbij (optioneel):
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Bewaartip: Laat de soep op het aanrecht afkoelen en bewaar daarna in een afgesloten bakje in de koelkast (max 3 dagen).
Eet smakelijk
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke voorjaars bosuitjessoep met bloemkool wilt gaan maken!
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
View Comments
Ziet er heerlijk uit! Lekkere soep om eens te proberen.