Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!

Variëren met bosuitjessoep

Deze romige soep vol groenten is ideaal voor een zomerse dag. Door het ‘warme’ eten, komt je lichaam ook meer op temperatuur, waardoor je het uiteindelijk minder warm zult hebben. Daarnaast zit deze bosuitjessoep vol met keuzemogelijkheden. Ik heb er crème fraîche in gebruikt zodat het een lekkere, romige maar toch ook wat frisse soep is. Maar je kunt bijvoorbeeld ook sojaroom gebruiken voor een vegan variant. Keuze 2: dit is een vegetarisch soepje, maar als je dat lekker vindt kun je ook uitgebakken spekreepjes erbij serveren. Datzelfde geldt voor een handje geraspte kaas eroverheen gestrooid. En keuze 3: ik serveerde er maisbroodjes met kaas bij, maar ook dat is natuurlijk inwisselbaar voor een ander soort broodje of misschien zelfs een heerlijke eiwit-wrap. It’s all up to you!

Nog meer soep recepten

Laat deze lichte bosuitjessoep met bloemkool een echte aanrader zijn dus. Maar heb je overigens deze soepjes vol groenten al eens geprobeerd? Deze zijn echt het uitproberen waard! Bijvoorbeeld Romige mungbonensoep, of ga voor deze Gepofte knoflooksoep met beluga linzen. In het voorjaar doen deze Groene aspergesoep met spinazie of de klassieke romige witte aspergesoep het ook fantastisch. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoeg gezonde soep-inspiratie hier op de blog!


Print

Recept: Bosuitjessoep met bloemkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 kommen 1x
  • Category: Soep Recepten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 – 4 bosuitjes
  • ½ bloemkool
  • 1 witte ui
  • 2 el. amandelschaafsel
  • 125 ml. crème fraîche (of soyaroom voor vegan)
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl. bieslook (verse of gedroogde)
  • 1 tl. nootmuskaat
  • peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Voor erbij (optioneel): 

  • afbakbroodjes

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Als je broodjes serveert bij de bosuitjessoep bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Versnipper de witte ui, snij de bosuitjes in dunne ringen. Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de witte ui totdat deze glazig wordt en voeg dan de bosuitjes toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee.
  4. Voeg de bloemkool toe aan de pan, samen met het water en de bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel op laag vuur. Schud regelmatig zodat de amandel niet aanbrandt.
  6. Prik na de 10 minuten even in de bloemkool om te controleren of hij gaar is. Als dat zo is, mix de soep dan met de staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel.
  7. Zet de soep op laag vuur en roer de nootmuskaat en crème fraîche of sojamelk erdoorheen. Verwarm dit even mee, maar breng de soep niet weer aan de kook.
  8. Proef de soep en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Serveer de bosuitjessoep met het broodje ernaast geserveerd en bestrooi met de bieslook.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: Laat de soep op het aanrecht afkoelen en bewaar daarna in een afgesloten bakje in de koelkast (max 3 dagen).

Eet smakelijk

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke voorjaars bosuitjessoep met bloemkool wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

2 dagen ago

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…

4 dagen ago

Kaneelbrood halloween ontbijt

Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…

6 dagen ago

10x Kidsproof uitjes in Utrecht (Herfstvakantie tips met kinderen)

De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…

1 week ago

Groene Monster Pasta (Halloween)

Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…

1 week ago

Kweeperenjam maken

Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…

2 weken ago