Het einde van het jaar is in zicht! En hoe beter dan oudjaarsavond af te sluiten met een lekkere borrelplank vol heerlijke hapjes! Voor de liefhebbers stelde ik maar liefst 8x borrel plank recepten samen, die elk weer in het teken van een ander land staan!

Oudjaars borrel organiseren

Ik wil jullie bij deze alvast een mooie afsluiting wensen van dit bizarre jaar! Maak er een feestelijk oud & nieuw van en geniet heerlijke van een avond vol borrelhapjes en borrelplezier! Organiseer gewoonweg een Oudjaars borrel! Veel hapjes kun je al van tevoren bereiden. Maar mocht je het samen vieren, kun je een ander ook vragen om wat hapjes mee te brengen. Hoe dan ook, maak er een smakelijk feestje van! Check hier overigens 15x borrelhapjes om van te smullen! Die kun je natuurlijk ook weer gebruiken om een borrelplank mee samen te stellen. Maar omdat wij bij Betty’s Kitchen wel van een thema feestje en borrel houden, hebben we maar liefst 8x internationale borrel plank recepten voor jullie samen gesteld!


8x Borrel plank recepten

(klik op de afbeelding om rechtstreeks naar het recept te gaan)


1. Italiaanse borrel plank

Als je momenteel last hebt van wintertenen, dan doet deze Italiaanse borrel plank je vast naar de zomer verlangen! Met een paar simpele Italiaanse smaakmakers zet je heel eenvoudig deze borrelplank klaar!


2. Deense borrel plank

In Scandinavie weten ze wel wat lekker en puur eten is! Tijdens een bezoek aan Copenhagen kreeg ik ‘smorrebrod‘ voorgeschoteld tijdens de lunch. Maar eenmaal thuis maakte ik er een heerlijke grote Deense borrelplank met groenten en vis mee! Oeh la la!


3. Tel Aviv borrel plank

Tel Aviv food is hot! Dankzij chefs als Ottolenghi, hummus bars en mooie kookboeken met recepten uit Jerusalem kunnen we niet meer om al het lekkers uit deze stad heen. Ik stelde met een paar mooie basis recepten van de website een lekkere Tel Aviv Style borrelplank samen.


4. Kaas borrel plank samenstellen

Wij Hollanders houden naar eenmaal van kaas! En kaas smaakt goed bij wijn etc. Dus je kunt het jaar natuurlijk ook afsluiten door een lekkere kaasplank op tafel te zetten! Door kaasjes uit bijvoorbeeld een land te combineren zet je zo een een Italiaanse, Zwitserse of Franse borrelplank op tafel!


5. Hollandse toastjes plank

Kennen jullie de Melba toastjes nog? Vroeger stond deze steevast met verjaardagen op tafel. Maar speciaal voor de feestdagen ging ik voor dit merk aan de slag met een luxe Hollandse borrelplank met toastjes. En daarom mogen deze toastjes natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje met borrel plank recepten!


6. Borrelplank met salami roos

Op TikTok gaan de video’s voor het maken van een zogehete ‘salami rose’ viral! En ziet deze er niet geweldig uit? Ik laat je zien hoe je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken en geef wat tips voor het samenstellen van een borrelplank met salami roos!


7. Avocado dip borrelplank

Voor de vegetariers, veganisten en avocadolovers onder jullie: ik maakte een trio van avocado dips klaar! Serveer er lekker stukjes pitabrood of Turks brood bij en je kunt een hele avond lekker gezond dippen in stijl!


8. Tapas Borrelplank

En tot slot een borrelplank die altijd vele harten sneller doet kloppen! Ik weet niet wat het is met tapas, maar hier blijf je altijd van eten. Je kunt de borrelhapjes samenstellen met ‘koude’ ingrediënten zoals worst en kaas. Maar uiteraard zijn warme tapas hapjes ook van harte welkom. En dit vind je ook genoeg op deze site!


Tot zo ver 8x borrel plank recepten om van te genieten! Ik zou zeggen: ga er lekker van genieten en maak er een mooie afsluiter van het jaar mee!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 8x borrel plank recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago