Zijn jullie deze weken ook zo lekker aan het genieten van Chinese recepten? Wereldwijd wordt namelijk het Chinese Nieuwjaar gevierd en deze biefstuk in zwarte bonensaus is een echte aanrader! Dat is een Chinees recept voor dunne plakjes beef met peultjes, shiitake en worteltjes en een beetje rijst wordt dit jouw nieuwe Chinese favoriet!
Wellicht dat je dit gerecht al kent van de afhaal Chinees, maar biefstuk in zwarte bonensaus is echt heel lekker! De zwarte bonen zijn namelijk zwarte sojabonen die worden gefermenteerd en een heerlijke hartige saus maken voor dit snelle wok gerecht. Uiteraard mogen de felgekleurde groenten niet ontbreken en deze keer ging ik voor een mix van peultjes, shiitake en wortel die goed bij de malse biefstuk passen. Maar je kunt natuurlijk in dit Chinees recept met dunne plakjes beef ook gebruik maken van plakjes kipfilet of zelfs blokjes of strips tofu gebruiken.
Dit recept voor biefstuk in zwarte bonensaus is klassieker uit de Chinese keuken. Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest dat momenteel wordt gevierd over heel de wereld.
Traditionele Chinese recepten zijn zo ontzettend lekker! Daarnaast kent de Chinese keuken een aantal traditionele smaakmakers en sauzen waarmee je echt alle kanten op kunt. Ik vertel je er graag wat meer over en daarom vindt je hier op de site nog veel meer Chinese recepten om van te smullen. Wat dacht je namelijk van deze kip in oestersaus met broccoli? Deze smaakmaker mag niet ontbreken in je keukenkastje! Sojasaus komt in heel veel gerechten terug en is ook de basis voor het maken van de simpele maar smaakvolle Lo Mein noodles. Hieronder vind je dan ook nog eens mijn versie van biefstuk in Chinese zwarte bonensaus. En deze bao buns met gefrituurde kip en sticky saus zijn ook een echte aanrader! Welk Chinees recept is jouw favoriet? Check hier nog meer recepten uit de Chinese keuken.
Wereldwijd wordt momenteel het Chinese Nieuwjaar gevierd en deze biefstuk in zwarte bonensaus is een echte aanrader! Niet alleen bekend en populair van de afhaalchinees, maar een makkelijk doordeweekse maaltijd die je thuis ook eenvoudig op tafel zet. Heerlijke dunne plakjes beef met peultjes, shiitake en worteltjes en een beetje rijst wordt dit jouw nieuwe Chinese favoriet!
Voor het vlees:
Voor erbij:
Eet smakelijk!
* Er zijn verschillende soorten zwarte bonensaus te koop. Over het algemeen bevat de zwarte bonensaus van de Toko geen knoflook. Maar bij de supermarkt vindt je bijvoorbeeld een zwarte bonen-knoflooksaus (bijv. Lee Kum Kee) die is ook erg fijn om te gebruiken maar dan zou ik wel de teentjes knoflook uit het recept weglaten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van deze Chinese biefstuk in zwarte bonensaus!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…