Ziet dit er niet uit als een plaatje? Deze Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht, dat ontzettend populair is in de VS. En ik maakte een Bibimpap variant met zoet vlees en diverse (rauwe) groente.
Het werd namelijk weer tijd voor een nieuwe foodblogswap! En het is altijd een verassing van wiens blog ik deze keer weer mag koken. Maar was ik blij verrast om er achter te komen dat het deze keer een blog werd, van iemand die ik dit jaar nog hoop te ontmoeten. Ellen is namelijk een Nederlandse foodie, die een jaar geleden is verhuisd naar Amerika. Vanuit ‘Sunny California’ maakt zij de heerlijkste recepten van Nederlandse en Amerikaanse bodem, en blogt hierover op de blog: In My Red Kitchen. En als voorbereiding op mijn vakantie naar de States koos ik de Bibimbab uit! En ik besloot deze met gehakt te maken.
Amerika is natuurlijk een smeltkroes van verschillende culturen, en als je aan een stad als Los Angeles denkt, dan denk je natuurlijk ook aan ‘Chinatown’. Ik volg de blog van Ellen al een hele poos, en het is duidelijk te merken dat zij een voorliefde heeft voor de Aziatische keuken. Dus dit Koreaanse rijstgerecht: Bibimbap hoort dan ook absoluut thuis op haar blog. Bibimbap betekent letterlijk ‘gemixte rijst’ , en dat maakt dit bordje dan ook net zo’n smeltkroes als de stad waar zij deze voor het eerst geproefd heeft.
Het is een gerecht dat er uit springt door zijn eenvoud: Rijst, gesneden (en soms gebakken) groente en vaak ook vlees. Het zoute vlees met de zoete saus zorgen voor een ware explosie in de mond, en bij elke hap proef je weer een ander stukje groente. Neem dus gerust groentes die jij lekker vindt en varieer van vlees en kip tot tofu. Ik heb in ieder geval genoten van deze kleurrijke verrassing op mijn bord, en ik hoop dat ik deze in Amerika ook op de kaart tegen zal komen. Want dan bestel ik hem zeker!
PrintZiet dit er niet uit als een plaatje? Deze Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht, dat ontzettend populair is in de VS. En ik maakte een Bibimpap variant met zoet vlees en diverse (rauwe) groente.
Extra:
Mas-issge deuseyo (oftewel: eet smakelijk)!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Nog nooit geblogd, maar dit vind ik ook zo'n goed recept! Ook ik ben dol op de Aziatische keuken. Zo verrassend en vers. En pittig, daar hou ik nu eenmaal van. :)
Wat leuk dat je dit recept gekozen hebt voor de foodblogswap! Het is nog steeds één van m'n lievelingsrecepten. Op mijn wensenlijstje staat nog een dolsot kom, dat is een stenen kom die je eerst heel heet laat worden in de oven. Als je daar dan de rijst in doet dan wordt 'ie lekker crispy.
In Californië kun je lekkere bibimbap eten bij de keten 'bibigo'. Zo, dat was vast mijn eerst tip ;-) Ik ga je NU terugmailen over jullie vakantie!
Ziet er goed uit. Al veel enthousiaste verhalen gehoord over dit gerecht :-)
Probeer het zeker, Judith,
het is lekker vers, snel en makkelijk :-)
Nog lekkerder is de traditionele variant. Hierbij plaats je een ovenvaste kom in de oven op 250 graden en laat deze 20 minuten erin staan. Ondertussen bereid je de groenten en rijst en dit doe je in de kom. Dan klop je het gebroken rauwe ei er doorheen met de saus, het ei zal garen door de warmte van de schaal en rijst. Nog zoveel lekkerder :)!
Bedankt voor het delen van de tip Kristel!
Groetjes, Betty