Gebakken havermout uit de oven is de nieuwe TikTok food trend! En dat begrijpt deze dame helemaal! Niet voor niets ontbijt ik al jaren met havermout en zijn er al tal van recepten hiermee op deze website verschenen. Zelfs diverse recepten voor gebakken havermout uit de oven, dus hoog tijd om deze trending food: baked oats recepten op een rijtje te zetten!

Wat zijn ‘baked oats’?

Momenteel is het de grote hit op TikTok: ‘baked oats’ maken! Dit bewijst maar weer dat ontbijtrecepten met havermout nog steeds ontzettend lekker en vooral hip zijn! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een smakelijk havermout beslag te maken en dit te bakken in de oven! Veelal meng je de ‘oats’ met (plantaardige) melk, maar een eitje kan bijvoorbeeld ook! Vergeet ook zeker niet een beetje bakpoeder toe te voegen voor een mooi luchtig resultaat.

Wil jij nog meer viral food trends en foodhacks van TikTok uitproberen? We hebben er maar liefst 10 voor je op een rijtje gezet! Have fun!

Voeg heerlijke smaakmakers zoals vanille, chocolade, kaneel, notenpasta of meer toe. Maar combineer daarnaast je havermout uit de oven met fruit zoals banaan, blauwe bessen of zelfs wortel! Je kunt echt alle kanten op met baked oats maken, zolang het eindresultaat maar iets weg heeft van een zachte muffin, pudding of zelfs mini taart structuur. Ik zette er maar liefst 10 recepten voor Baked Oats op een rijtje voor jullie De zijn glutenvrij en een groot gedeelte zelfs compleet vegan dus maak er een geweldige start van je dag van!


10x Baked Oats recepten voor havermout uit de oven:


1. Havermout met appel uit de oven (vegan)

Dit was een van de eerste recepten voor ‘baked oats’ maken die hier op de site zijn verschenen. Deze havermout met appel uit de oven is echt een soort verantwoorde appeltaart voor het ontbijt 🙂


2. Carrotcake Baked Oats (vegan)

Speciaal voor dit najaar heb ik een heerlijke variant met wortel en rozijnen voor je gemaakt. Deze Carrotcake baked oats zijn verrukkelijk om s’ochtends te lepelen en een beetje roomkaas topping is optioneel 🙂


3. Brookies Baked Oats

Combineer het beste van twee werelden tot een: brownies met cookies en je krijgt ‘brookies. Deze baked oats bevat beiden en is voor de echte chocolate lover natuurlijk!


4. Havermout uit de oven met banaan en walnoten (Vegan)

Dit is er ook weer eentje uit de oude doos! Deze havermout uit de oven met banaan is een regelrecht bananentaartje geworden! Niet alleen met melk maar ook met een eitje erin maak je echt een superlekker en vezelrijk ontbijt klaar.


5. Oreo Baked Oats (Vegan)

Wie is er niet groot geworden met koekjes in een glas melk dippen?! Mijn favoriet zijn de welbekende Oreo’s Cookies! Ik maakte daarom een denkbeeldige grote Oreo in de vorm van Oreo Baked Oats! En binnenin vind je een romige witte vulling als verrassing. Ja dit recept mag zeker niet ontbreken in dit lijstje met baked oats recepten!


6. Baked Oats met stroopwafel

Deze versie van gebakken havermout uit de oven is wel een ‘guilty pleasure’! Want hoe lekker om stroopwafels en blokjes fudge toe te voegen aan het havermoutontbijt! Dit gebakken havermouttaartje met stroopwafel wil jij vast ook proberen?!


7. Blueberry Baked Oats (vegan)

Dit recept komt binnenkort online, maar is in ieder geval mijn nieuwste creatie aan de hand van deze foodtrend! Blue berry baked oats zitten in ieder geval lekker volgestopt met blauwe bessen! Yummmmmm!


8. Baked Oats met Speculoos

De een is fan van Nutella, de ander van Pindakaas en dan heb je daar ook nog eens Speculoospasta! De boterhamspread gemaakt van speculaaskoekjes is uiteraard zeer populair onder de Nederlanders. Dus voor de lekkere trek ga je aan de slag met deze baked oats met speculoos natuurlijk!


9. Pumpkin Spice Baked Oats met pompoen

Heb je (diepvries) blokjes pompoen of pompoen puree in huis? Dan maak je er dit heerlijke herfstachtige ontbijtrecept mee klaar. Deze Pumpkin Spice Baked Oats is een smakelijke gebakken havermout ontbijt met pompoen, pecannoten en pumpkin spice kruiden.


10. Baked Oats met stoofpeertjes

In de winter slaan we massaal aan de stoofpeertjes maken. Een echte typische Hollandse traktatie, die het overigens ook perfect doet in deze Baked Oats met stoofpeertjes. Lekker met wat pure chocolade en speculaas


Tot zo ver 10x Baked Oats recepten op een rijtje. Havermout is echt zo’n lekker en veelzijdig product, maar gebakken havermout uit de oven is echt een van mijn favorieten! Daar mag je me s’ ochtends letterlijk voor wakker maken! Geniet in ieder geval heerlijk van deze recepten en ik hoor graag welke jouw favoriet is!

Groetjes,
Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze ‘Baked Oats’ of havermout uit de oven recepten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

17 uur ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

2 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago