Dit heerlijke recept uit de Parma streek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Italiaanse Maand op de Blog. Vanavond zetten jullie je tanden in Melanzane Parmigiana – ofwel aubergines uit Parma! Deze overheerlijke ovenschotel met aubergine als basis, is een ode aan een regio in Italie, die bekend staat om de gebakken aubergines met Parmezaanse kaas! Om je vingers bij op te eten dus!
De regio Emilia Romagna beslaat een gebied in het noordelijk deel van Italië, en staat bekend om zijn heerlijke eten. Met steden als Bologna, Modena (waar je tevens Osteria Francescana uit ‘Chefs Table’ vindt) en natuurlijk de stad Parma! Een regio die bekend staat om natuurlijk de Parmaham, Parmezaanse kaas en laten we die overheerlijke Balsamico di Modena niet vergeten! Drie van mijn favoriete ingrediënten uit de Italiaanse keuken.
Ik heb op verschillende plekken in Italië al de zogehete ‘Melanzane Parmigiana‘ gegeten, helaas met wisselende ingredienten en resultaat. Maar ik wil graag denken dat dit de versie is, die het meeste eer doet aan de Parma streek! Dus aubergines mét parmaham en mét parmezaanse kaas! Smaakvol is deze aubergine parmigiana in ieder geval zeker! En ik serveer er hooguit nog een stukje landbrood bij, om dit heerlijke saus mee op te deppen! En voor de liefhebber: check ook eens dit recept voor de bekende Pasta alla Norma met aubergines! Weet je wat ook lekker is? Deze goedgevulde lasagna met aubergines en worst!
Dit heerlijke recept uit de Parma streek is er eentje voor de liefhebbers van aubergines. Vanavond zetten jullie je tanden in Melanzane Parmigiana! Deze overheerlijke ovenschotel met aubergine als basis, is een ode aan een regio in Italie, die bekend staat om Parmaham en Parmezaanse kaas! Om je vingers bij op te eten dus!
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…