Dit heerlijke recept uit de Parma streek mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Italiaanse Maand op de Blog. Vanavond zetten jullie je tanden in Melanzane Parmigiana – ofwel aubergines uit Parma! Deze overheerlijke ovenschotel met aubergine als basis, is een ode aan een regio in Italie, die bekend staat om de gebakken aubergines met Parmezaanse kaas! Om je vingers bij op te eten dus!
De regio Emilia Romagna beslaat een gebied in het noordelijk deel van Italië, en staat bekend om zijn heerlijke eten. Met steden als Bologna, Modena (waar je tevens Osteria Francescana uit ‘Chefs Table’ vindt) en natuurlijk de stad Parma! Een regio die bekend staat om natuurlijk de Parmaham, Parmezaanse kaas en laten we die overheerlijke Balsamico di Modena niet vergeten! Drie van mijn favoriete ingrediënten uit de Italiaanse keuken.
Ik heb op verschillende plekken in Italië al de zogehete ‘Melanzane Parmigiana‘ gegeten, helaas met wisselende ingredienten en resultaat. Maar ik wil graag denken dat dit de versie is, die het meeste eer doet aan de Parma streek! Dus aubergines mét parmaham en mét parmezaanse kaas! Smaakvol is deze aubergine parmigiana in ieder geval zeker! En ik serveer er hooguit nog een stukje landbrood bij, om dit heerlijke saus mee op te deppen! En voor de liefhebber: check ook eens dit recept voor de bekende Pasta alla Norma met aubergines! Weet je wat ook lekker is? Deze goedgevulde lasagna met aubergines en worst!
Dit heerlijke recept uit de Parma streek is er eentje voor de liefhebbers van aubergines. Vanavond zetten jullie je tanden in Melanzane Parmigiana! Deze overheerlijke ovenschotel met aubergine als basis, is een ode aan een regio in Italie, die bekend staat om Parmaham en Parmezaanse kaas! Om je vingers bij op te eten dus!
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…