Zoek jij nog een heerlijk recept voor witte asperges? Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren. In deze kookvideo laat ik je zien hoe gemakkelijk en lekker deze zijn.
Je weet dat het volop lente is, zodra het witte goud weer in de schappen ligt. De witte asperges zijn slechts gedurende een beperkte tijd verkrijgbaar en elk jaar kan ik er dan ook bijna elke week weer volop van genieten. Check hier mijn VLOG waar ik onder andere ook een bezoek breng aan het Limburgse asperge landschap! Deze hartige muffins met witte asperges en ham uit de oven zijn de meest recente favoriet met asperges in huize Betty. Met een lekkere ‘zoute’ bite en je eet ze heel eenvoudig zo uit het vuistje.
En als je nagaat dat asperges hartstikke gezond zijn, kan ik je alleen maar aanbevelen om deze tijd van het jaar volop te genieten van de (witte) asperges! Ben je grote fan geworden van deze asperge muffins? Dan vind je gelukkig hier op de site meer dan 15 recepten met asperges, dus er is genoeg inspiratie om nog meer lekkers mee te maken! Geniet er in ieder geval van!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Deze hartige asperge muffins worden gemaakt met ham en kaas en zijn de perfecte manier om het asperge seizoen te vieren.
(*TIP: of gebruik 220 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder)
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Heb je nog enkele asperge muffins over? Laat ze volledig afkoelen en vries ze in. Dan kun je er een volgende keer ook lekker van genieten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor asperge muffins wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Even een vraagje, zou je ipv olie ook gesmolten boter kunnen gebruiken?
Jazeker! Officieel zijn het dan geen muffinsmeer, maar smaakt net zo lekker hoor. Neem dan wel vaak 1/3 meer in gewicht, want na het smelten blijft er een stuk minder over.Eet smakelijk alvast!
Wat een leuk recept. Weer eens wat anders met asperges. Vandaag gemaakt. Begonnen met een half recept. Ze zijn al op, want je blijft ervan eten zo lekker. ☆☆☆
Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en ze vallen bij iedereen goed in de smaak! Echt een leuk recept.
Een heerlijke, hartige traktatie. Eerst even voorgeproefd, voordat ik ze met een gerust hart aan
mijn vriendinnen presenteerde. Iedereen vond ze erg lekker.
Voor herhaling dus vatbaar!
super leuk om te horen! Dank je wel Joke!
Kan ik de zelfrijzende bloem vervangen door een koolhydraat arm produkt.
Hi Jos, jazeker! Voeg dan alleen wel bijv. wijnsteenpoeder toe om de 'zelfrijzende' werking te krijgen (zoals normaal bakpoeder zou doen).
succes en geniet van het recept!
Hoi, superleuk recept, ga ik nu maken maar ik vraag me af of ik het beslag eerder kan maken zodat ik niet al het werk hoef te doen bij de visite en mss het beslag in de koeling zetten voor 2 uurtjes?
Hi Annemiek,
dat kan prima voor een paar uur in de koeling en dan vers afbakken.
Veel succes in ieder geval!