Vegetarische Hoofdgerechten

10x Sushi recepten, maar dan net even wat anders…

Ben jij fan van zelf sushi maken? Dan heb ik hier 10x sushi recepten voor je verzameld, maar die net even een tikkeltje anders zijn dan normaal! Je kunt namelijk ook sushi omelet, taartjes of salades maken van sushi recepten.

Sushi is hot! Zeker met deze steeds meer oplopende zomerse temperaturen van dit moment! Maar je kunt met sushi echt alle kanten op! Deze Japanse specialiteit van rijst en zeewier rolletjes kun je namelijk ook serveren als sushibowl: een kom met al het lekkers om gewoonweg op te lepeplen. Maar wat dacht je van compleet anders vegetarische sushi eten, omeletrolletjes en nog veel meer! Check hier 10x sushi recepten maar dan net wat anders.

Varieer er gerust op los en gebruik ingrediënten die jij lekker vind. En of je nu sushi gaat rollen, bakken of in een kom of glaasje stop, geniet er in ieder geval lekker van! Hieronder dus 10 variatie sushi recepten.

Sushi Bowls:


1. Vegetarische Groene Sushi Bowl van Mirjam

Je hoeft niet per se vegetariër of veganist te zijn om deze groene sushi bowl van Eat Pure Love te maken. Hij is lekker gevuld met gezonde groene groente zoals, komkommer, avocado, sojabonen en zeewier en staat garant voor de nodige extra vitamientjes.


2. Sushi bowl met Zalm en Quinoa van Stefanie

Deze kleurrijke sushi bowl van Little Spoon is gemaakt met quinoa, in plaats van rijst. En afgetopt met zalm, wortel, avocado en bosuitjes het je een heerlijke en smaakvolle sushi te pakken.


3. Vegetarische Sushi Bowl Salade van Lianne

Deze variant met zalm van Focus On Foodies wordt daarentegen gewoon gemaakt met sushi rijst en bevat zelfs zeekraal! Zo maak je er wel een hele bijzondere creatie van!


4. Vegetarische Sushi met tofu van Betty

En dan mogen we natuurlijk onze eigen vegetarische sushi bowl met gebakken tofu niet vergeten! Ook lekker kleurlijk door de wortel en de radijsjes, maar boordevol smaak en vitamines!


5. Quinoa Sushi in een glaasje:

En met het oog op de feestdagen is deze Quinoa sushi in een glaasje van Vertruffelijk ook een aanrader. Krab of surimi sticks passen namelijk fantastisch bij sushi recepten.


Sushi rolletjes met bijzondere vullingen:

6.Vegetarische Sushi met Rode Biet van Judith

Op het eerste gezicht moet je misschien denken aan een sushi roll met tonijn? Maar niets is minder waar. Deze vegetarisch sushi van My FoodBlog is namelijk met rode biet! Een bijzondere combinatie!


7. Sushi met tonijn, linzen en komkommer van Beau

Wist je dat je sushi rijst ook kunt vervangen door linzen? Boordevol vitamine B en vezels. Deze sushi met tonijn, linzen en komkommer van Beaufood zien er in ieder geval heel mooi en smakelijk uit!


8. Sushi Rolls met Quinoa van Linda

Bij Lekker eten met Linda spotte ik deze ‘mediterane’ sushi rolls met quinoa. Met vullingen zoals rode kool, spinazie en zongedroogde tomaat weet je wel dat er bijzondere smaken te wachten staan!


9. Omelet Sushi Wraps van Linda

Hebben jullie ooit wel eens Omelet sushi wraps geprobeerd? Deze variant, ook van Lekker eten met Linda heeft als extra vulling ook nog wat avocado! Dat is weer eens een eitje anders!


10. Crispy Rice Sushi van Vanessa

En tot slot een lekker knapperige, gefrituurde sushi van Culinessa. Met romige zalm bovenop, denk ik dat dit zelfs een heerlijk borrelhapje zal zijn. Het is in ieder geval het proberen waard.


Tot zo ver 10x sushi recepten, maar dan net even wat anders! Ik hoop dat de sushi lovers onder jullie hier nog wat leuke variatie en inspiratie vandaan kan halen. Mocht jij zelf nog een lekkere variant weten, deel het dan in de comments hieronder!

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 10x sushi recepten gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago