Als jij ook houdt van de combinatie, zoet-zout en pittig, dan zijn deze zoete speklapjes op de barbecue een recept voor jou! En ze zijn zo gemakkelijk om te maken!
Als je aan barbecue recepten denk, dan denk je natuurlijk ‘crispy’ maar tegelijkertijd ook tedermals, een rokerig randje en misschien een zoetje als tegenhanger in een marinade of (bbq)saus. Laat ik je alvast zeggen dat deze zoete speklapjes op de bbq precies dit alles omvat. En daarnaast zijn ze ook nog eens zo verrukkelijk lekker!! Dit is een makkelijk barbecue recept waar iedereen zich wel aan kan wagen! Enne.. als je geen bbq hebt, kun je ze ook gewoon thuis in de koekenpan bakken hoor! Net wat jij wilt! Zet ze even in de marinade voor je naar je werk of school gaat en pimp savonds je doordeweekse nasi tot ware streetfood! Wist je dat je met speklappen ook deze bekende Koreanse bao buns met buikspek kunt maken?
Bij deze zoete speklapjes horen natuurlijk ook nog wat lekkere bijgerechten. Ze smaken heerlijk met bijvoorbeeld deze kokosrijst met cashewnoten of serveer ipv tofu bij deze gebakken rijst. Maar ook op de barbecue kun je nog wat heerlijke bijgerechten maken zoals deze vegan sateh met pindasaus, of ga voor pulled chicken met bbq saus. Check hier in ieder geval nog meer lekkere recepten van de barbecue.
Deze zoete speklapjes zijn heel eenvoudig op de barbecue te bereiden. De zoet-zure en pittige combinatie krijg je door de speklapjes te marineren in een aziatische marinade. Dit gerecht is een favoriet van velen!
Extra:
Eet smakelijk!
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…