Als jij ook houdt van de combinatie, zoet-zout en pittig, dan zijn deze zoete speklapjes op de barbecue een recept voor jou! En ze zijn zo gemakkelijk om te maken!

Zoete speklapjes maken

Als je aan barbecue recepten denk, dan denk je natuurlijk ‘crispy’ maar tegelijkertijd ook tedermals, een rokerig randje en misschien een zoetje als tegenhanger in een marinade of (bbq)saus. Laat ik je alvast zeggen dat deze zoete speklapjes op de bbq precies dit alles omvat. En daarnaast zijn ze ook nog eens zo verrukkelijk lekker!! Dit is een makkelijk barbecue recept waar iedereen zich wel aan kan wagen! Enne.. als je geen bbq hebt, kun je ze ook gewoon thuis in de koekenpan bakken hoor! Net wat jij wilt! Zet ze even in de marinade voor je naar je werk of school gaat en pimp savonds je doordeweekse nasi tot ware streetfood! Wist je dat je met speklappen ook deze bekende Koreanse bao buns met buikspek kunt maken?

Nog meer lekkere recepten van de barbecue

Bij deze zoete speklapjes horen natuurlijk ook nog wat lekkere bijgerechten. Ze smaken heerlijk met bijvoorbeeld deze kokosrijst met cashewnoten of serveer ipv tofu bij deze gebakken rijst. Maar ook op de barbecue kun je nog wat heerlijke bijgerechten maken zoals deze vegan sateh met pindasaus, of ga voor pulled chicken met bbq saus. Check hier in ieder geval nog meer lekkere recepten van de barbecue.


Print

Recept: Zoete speklapjes op de BBQ bereiden

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze zoete speklapjes zijn heel eenvoudig op de barbecue te bereiden. De zoet-zure en pittige combinatie krijg je door de speklapjes te marineren in een aziatische marinade. Dit gerecht is een favoriet van velen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 1 uur marineren
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Barbecue

Ingredients

Scale
  • 6 dikke speklappen (totaal 600 gram),
  • 40 gram ketchup,
  • 40 gram ketjap manis,
  • halve theelepel gemalen gember,
  • kwart theelepel gemalen knoflookpoeder,
  • kwart theelepel sambal of chili flakes,
  • flinke snuf peper,
  • snufje zout.

Extra:

  • Groot hersluitbaar zakje,
  • barbecue of grillpan.

Instructions

  1. Voor de zoete marinade meng je de ketchup met de ketjap in een kommetje. Voeg de gember, knoflook en sambal (of chili flakes) toe en roer goed door. Breng tot slot op smaak met zout & peper.
  2. Stop de speklappen in de hersluitbare zak en giet hier de marinade bij. Druk de lucht er uit en seal de zak dicht. Wrijf de zak tussen tweehanden heen en weer om de marinade over goed tussen te verdelen. Plaats daarna in de koelkast en laat minstens 1 uur (maar het liefst 4 uur) marineren.
  3. Leg de zoete speklapjes op het grillrooster van de barbecue (indirecte hitte) of in een grillpan op medium-laag vuur. Bak de speklapjes 10 minuten per kant of tot in ieder geval lekker krokant zijn. Serveer daarna direct!

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago