Vis Recepten

Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm

Vier het voorjaar met dit overheerlijke recept voor gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm! Boordevol goede vitamientjes en helemaal passend bij dit voorjaar!

Combineer witte asperges met zalm en gepofte zoete aardappel

Het stamppotten seizoen is toch alweer een paar maanden achter ons, maar tijdens deze zomerse dagen kan ik echt intens genieten van recepten met zoete aardappel. En omdat we nu ook midden in het aspergeseizoen zitten, moet die witte asperge zo vaak als mogelijk op het menu gezet worden! Wat een prachtig product is dat toch! Combineer de witte asperge eens met pesto, gepofte zoete aardappel en gerookte zalm voor een overheerlijke lunch of vegetarische maaltijd! Dit recept ziet er overigens ook nog nog heel kleurrijk uit en dat werkt weer goed op je zomerse gemoedstoestand!

Nog meer lekkere asperge recepten

Krijg jij ook echte trek van dit recept voor zoete aardappel met asperges? Dan hebben wij natuurlijk nog veel meer lekkere asperge recepten in petteo voor je! Wat dacht je van deze overheerlijke asperge muffins met ham en kaas voor de lunch? Sluit een zomerse avond af met een risotto met witte asperges en gebakken zalm! Of misschien ben jij meer het type voor klassieke asperges met Hollandaise saus? Voor de echte fans: check hier 15x asperge recepten op een rijtje! Dat gaat nog moeilijk kiezen worden 🙂


Print

Recept: Gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is aspergetijd en dan moeten we vooral lekker genieten van witte asperges! Deze gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges, gerookte zalm en een gekookt eitje zijn een verrukkelijke maaltijd met vis! Daarnaast ook nog eens glutenvrij en een ware lust voor het oog!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 1 uur
  • Total Time: 1 uur en 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur alvast 2 stukken zilverfolie af en leg klaar.
  2. Was de zoete aardappel, verwijder evt zand en droog daarna af. Prik de aardappels rondom in met een vork en wrijf in met wat olijfolie. Leg de zoete aardappels op de stukken folie en vouw deze dicht rondom de aardappels. Plaats op een bakplaat en laat gedurende 45-50 minuten poffen in de oven.
  3. Na een half uurtje ga je vast de asperges schillen en snijd 1-2 cm van de houtige onderkant af. Kwast de asperges rondom in met de pesto en grill ze vervolgens 10 minuten in een grillpan.
  4. Breng ondertussen een steelpannetje met water aan de kook. leg met een lepel twee eieren in de pan en kook deze exact 6 minuten. Giet daarna af, laat schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
  5. Haal de aardappels uit de folie, snij ze overlangs in en ‘prak’ vervolgens het midden zeen beetje met een vork. Leg hier de gegrilde asperges overheen en verdeel er de gerookte zalm over. Top vervolgens af met een gehalveerd eitje. Besprenkel het geheel met een heel klein beetje extra olijfolie en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mealprep tip! Eet je 2 (of meer) keer per week gepofte zoete aardappel? Bak ze tegelijk in de oven en verdeel in porties. Verwijder de folie, laat goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt de gepofte zoete aardappel in een paar minuten opwarmen in de magnetron of leg 15 minuten in de oven op 180 graden (165 hete lucht).

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze gepofte zoete aardappel met gegrilde asperges en zalm wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago