Je weet dat het hartje lente is zodra de asperges in de schappen liggen! Deze witte aspergesoep is het teken dat de winter officieel voorbij is en geeft mij weer frisse moed voor een heerlijke lente!
Gisteren was ik naar de kick-off van het asperge seizoen! Deze loopt van april t/m juni en is eigenlijk het moment dat de witte asperges volop uit de grond worden gestoken. Dus de witte asperge is onlosmakend verbonden met het voorjaar en elk jaar kijk ik weer uit naar het moment dat ‘het witte goud’ weer in de schappen ligt. Dit moment wordt door mij altijd gevierd door met die knisperende verse witte asperges een meteen een pan met romige witte aspergesoep te maken. Die is heerlijk licht van smaak en ideaal om de serveren voor de lunch. Check ook even deze VLOG: vorig jaar ging ik op asperge tour in Limburg en mocht daar zelf asperges steken!
Wist je dat asperges super gezond zijn en zelfs kunnen helpen bij het afvallen? Check hier een heel artikel over de gezondheidsvoordelen van asperges.
Met de aankomende paasdagen zul je ook dikwijls asperges op tafel tegenkomen. Zo staat deze witte aspergesoep elk jaar tijdens Pasen bij ons op tafel. Waarbij hij vaak het einde van onze Paaslunch niet eens haalt, want iedereen staat gretig op te scheppen. Maar ook voor een doordeweekse lunch is deze witte aspergesoep echt lekker! Serveer er bijvoorbeeld dit broodje ei uit de oven bij voor een complete maaltijd! Check hier in ieder geval nog veel meer lekkere recepten met (witte) asperges!
Witte asperges horen nu eenmaal bij het voorjaar! Maak er bijvoorbeeld deze romige witte aspergesoep van. Serveer met blokjes ham of zalm flakes en maak een heerlijke lunch.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ik heb asperges in de diepvries liggen en was op zoek naar een goed recept voor soep! Helemaal goed dus!! Deze week komt er dus een lekker bordje soep op tafel, bedankt :)
Oh wat een heerlijk paasrecept! Deze ga ik van de week maar eens uitproberen =)
Dank je wel voor het fijne recept, de soep was erg lekker!
Hi Aukje,
dank je wel, dat vind ik altijd leuk om te horen!
Groetjes, Betty
Hallo Betty,
Had een poosje terug om dit recept gevraagd, toen je het toevallig aan het aanpassen was.
Zou nog reageren hoe ik het vond.
Nou ik zal hem zeker vaker maken, ik vond hem heerlijk,
en onze gasten ook.
Eigenlijk een eenvoudig recept, in die zin; dat er maar weinig
ingrediënten in zitten. Alle eer aan de asperge, daardoor een heerlijk soepje met een krachtige aspergesmaak.
Dank, ga zo door :-)
Hi Dely,
hartelijk dank voor de terugkoppeling! En dit soort dingen vind ik echt leuk om te horen. Ik ben blij dat jullie ervan genoten hebben. Wij hebben hem afgelopen hier ook weer gegeten, want hij is inderdaad heeeeeerlijk zacht op de tong maar vol van smaak.
Groetjes,
Betty
Wat een onwijs leuke website, Betty! Meteen aan mijn favorieten toegevoegd. Ik was op zoek naar een recept voor aspergesoep en jouw recept is (als enige) lekker eenvoudig beschreven. Anderen maken er zo'n ingewikkeld verhaal van. Dat wordt morgen aspergesoep maken!
Bedankt en groetjes van een nieuwe lezeres, :)
Souad.
Hi Souad,
wat leuk om te horen hoe je bij mijn blog uit komt! En bedankt voor het compliment.
Ik wens je vast eet smakelijk voor morgen en ben benieuwd wat je er van vindt!
Groetjes,
Betty
Inmiddels heb ik de soep al twee keer gemaakt in ongeveer een week tijd (eh, aspergeverslaving?). Het is hier vooral een hit omdat de soep heel erg romig wordt, heerlijk! Bedankt, Betty. xxx
Hi Souad, dat klinkt inderdaad als een kleine asperge verslaving. Maar dat is niet erg, daar heb ik dit seizoen ook last van ;-)
Het is nu aspergetijd; dus verse asperges gekocht en dit recept gemaakt.
We waren met 6 personen en ondanks dat ik 1kg asperges had verwerkt, was het helemaal op en iedereen was het er over eens: verrukkelijk
Bedankt voor dit recept en ik ben nu bezig om het nogmaals te maken.
Vraagje: wat is het effect van de schillen meekoken?
Groetjes
Hi Jeannet,
ik ben blij dat jullie zo genoten hebben!
Je hoeft de schillen niet perse mee te koken, maar ze geven wel smaak af.
Ik vind het altijd zonde om producten weg te gooien, dus probeer ze optimaal te benutten.
Als ik bijvoorbeeld gevulde champignons maak, dan bewaar ik de steeltjes ook om bijvoorbeeld soep van te maken.
Groetjes, Betty
Heb deze soep ook gemaakt, maar dan met scheutje droge witte wijn erbij, en afgemaakt met room en eidooiers.
Hij was verrukkelijk.