In ons dagelijkse leven eten wij thuis eigenlijk niet heel veel vlees, moet ik jullie bekennen. Slechts 1 a 2 keer per maand en kan er dan ook echt van genieten. Dus toen ik uitgenodigd werd om te komen proeven bij The Uptown Meat Club in Amsterdam, werd ik al meteen enthousiast en er aan herinnerd ik nooit helemaal afstand zal kunnen doen van goed vlees!

Eten aan de Van Baerlestraat

Ik kende het restaurant van naam en ben er geregeld langs gelopen na een wandeling door het Vondelpark. Met mijn vrouw nog even vergapen aan al de mooie designwinkels aan de Van Baerlestraat, want daadwerkelijk shoppen kun je hier mits je portemonnee goed gevuld is natuurlijk 😉 De uitstraling van The Uptown Meat Club is op het eerste gezicht misschien dan ook wat sjiek als je voor het pand staat, maar je zult merken dat het best mee valt. In ieder geval: wie kwaliteit wil hebben zal zeker niet teleurgesteld worden!

Stoere stenen muren en warm hout

De entree van The Uptown Meat Club is uitnodigend, een glazen pui die in de zomermaanden open kan, verwelkomt je meteen. De stoere stenen muren en lederen barkrukken worden afgewisseld met warm hout en een grote bos bloemen op de bar. Mooi met elkaar in evenwicht . Ondertussen hebben we een mooi plekje bij het raam weten te bemachtigen, bij de pui, met uitzicht over het gehele restaurant en anderzijds naar de levendige Van Baerlestraat. Gezeten in een ultieme tweezitter waar gelukkig genoeg ruimte tussen zit, zodat je niet de gesprekken van je buurman hoeft op te vangen. Je kunt hier prima romantisch dineren, iet wat ik niet zo had verwacht in een typisch vlees restaurant.

Wijncollectie aan de muur

Mooie stompkaarsen staan aan de weerszijden van de wanden in het achterdeel van The Uptown Meat Club, deze geven de ruimte een intiem gevoel, hier is plaats voor vier, zes of acht persoons tafels. Wat bij mij meteen een pre heeft is de geweldige wijncollectie aan de muur en mooie decoratie, je ziet meteen wat er in huis aanwezig is!

Er is zelfs een heuse kinderhoek in The Uptown Meat Club en zelfs de kleintjes eten met de volwassen mee en bestellen een kleine steak of hamburger. Dat maakt het restaurant ook nog eens kidsproof!

De Chefs Table @ The Uptown Meat Club

Zo nieuwsgierig als ik ben, besluit ik de trap naar de kelder af te lopen. Wow (!) dit had ik niet verwacht. Een geweldige chef’s table met ruimte voor 30 personen en een view op de keuken. Alles is romantisch gedekt, maar voelt ook stoer en sfeervol aan. Ik zou hier zeker een keer met familie of vrienden de avond door willen brengen. In tegenstelling van de grijze en bruin tinten boven zie je hier beneden juist warme rode muren, planten, veel kaarsen en gezellige rode geruite linnen servetten terug.

Ik besluit weer terug te gaan naar mijn wederhelft die het prima naar haar zin heeft en de sfeer ook goed op zich laat inwerken. Ondertussen schenkt Sebastiaan Koldenhof ( restaurant manager) een geweldige wijn voor ons in!

Dit eet je bij The Uptown Meat Club

Voorgerechten

Brood met gezouten boter en bruisend Amsterdam water. Mooie fles met de Amsterdamse kruisjes, het logo van de bekende ouderwetse Amsterdamse paaltjes. Die je trouwens nog steeds veel ziet in de al bruisende stad, een leuk souvenir voor de toerist onder ons.


De Charcuterie platter wordt, zoals het hoort, op een stoere houten plank uitgeserveerd. Diverse hammen, kaas, olijven, worst, brood en tafelzuur doen ons bij aankomst watertanden. Een vrolijk kleurenpalet op de stoere zwarte borden met de rode geruite servetten maken het plaatje compleet.

Hoofdgerechten

Ik mocht kennismaken met de Mibrasa grill die zich onder in de keuken van het restaurant bij de chef”s table bevindt. De geuren van gerookt vlees kwamen rijkelijk mijn neus binnen en ik verheugde me stiekem op wat verder straks op ons bordje zou komen te liggen 🙂

Het vlees van The Uptown Meat Club is afkomstig van het Hollandse Dubbeldoelrund, die eerst melk produceert en daarna de gasten voorziet van kwalitatief hoogwaardig en vooral mals vlees. De chef laat enthousiast zijn houtskool MIBRASA oven zien die het vlees de beste smaaksensatie geeft en dat proefde we later zeker! Wat een enthousiaste keukenbrigade! Ben je zelf nieuwsgierig vraag gerust of je even een kijkje mag nemen.

Het werd tijd om een keuze te maken voor het hoofdgerecht, als ik eenmaal voor vlees ga dan ga ik voor de real deal (!) Dit keer viel mijn oog op de rib eye steam met chimichurri, bearnaise saus en een groene salade. Het vlees was heerlijke mals en smokey, je proeft echt de kwaliteit van het vlees. Eigenlijk is het zelfs zonde om er sausjes bij te gebruiken en dat zegt genoeg!

We namen als side dishes verschillende gegrilde groenten zoals courgette, paprika, cherrytomaatje, groene asperges met parmezaan. Deze kwamen natuurlijk ook rechtstreeks uit die geweldige Mibrasa oven van The Meat Club vandaan!

Mijn vrouw Janneke nam als hoofdgerecht de Surf & Turf, omdat zij toch wel een fervent vis liefhebster is en dan is dit een perfecte combinatie in een vlees restaurant zoals The Uptown Meat Club! De ossenhaas was echt super mals! Ook hier weer puur en met smokey flavours. Een heerlijk en goed gerecht met bijbehorende groene salade en sausje. Na het hoofdgerecht hebben we even een break genomen en hadden een leuk gesprek met de chef, die lang kwam om te vrafeb of alles naar wens was. Toen hij onze lege borden zag gaf hij een vette knipoog en vroeg of we nog wel wat ruimte over hadden voor een dessert?

Desserts

Meestal delen wij samen een dessert, maar deze keer vonden we het zo lekker dat het niet bij een hapje bleef. Ik nam de nog warme chocolade fondant met rood fruit ijs, lekker fris bij de witte chocoladesaus en was niet te machtig.

Van te voren wist ik eigenlijk wel wat de keuze van mijn partner zou worden, namelijk de parfait met gebakken banaan, gezouten karamel, chocolade crumble, frambozen, aardbeien. Er was een smile van oor tot oor bij haar te zien en ze liet mij weten dat dit een perfecte afsluiter van de avond was.

Groeten, Vincent


WC is in de kelder, kan hinderlijk zijn voor de minder valide onder ons
Geen prikkers bij de Charcuterie platter

Cijfers:   Prijs: €€ Eten: 8.0       Service: 8.0      Decor: 9   Totaal:  8.3


The Uptown Meat Club
Van Baerlestraat 14
1071 AL Amsterdam
T: 020-363 8142
https://theuptownmeatclub.com


Voor deze review was ik uitgenodigd door the Uptown Meat Club, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago