Wil je een lekker hapje tijdens het kerstontbijt of zelfs voor de lunch op tafel zetten? Maak dan dit vlechtbrood met brie, cranberry en walnoten in bladerdeeg! Een mooie combinatie van zoet en hartig in een!
Tijdens de feestdagen mogen we natuurlijk extra leuk uitpakken voor het kerstontbijt! En met een rol bladerdeeg maak je echt de lekkerste gevulde broden of broodjes! Croissantdeeg kun je het ook wel noemen! Speciaal voor kerst ging ik aan de slag met een winterse croissantbrood en die vulde ik met cranberry compote, plakjes brie, een vleugje kaneel en walnoten. Klinkt dat niet fantastisch? Ik heb er zelfs een bakvideo bij gemaakt om je te laten zien hoe gemakkelijk dit recept is! Serveer dit vlechtbrood met brie en cranberry op een houten plank en laat iedereen aan tafel lekker een plak afsnijden. Het is een recept om met meerdere personen te delen, zeker als je daarbij nog wat andere lekkere kerstontbijt recepten maakt. En komt hij niet op? no worries, de volgende dag kun je hem gewoon weer in de oven schuiven en opwarmen voor een tweede keer!
Wist je dat cranberry’s super gezond zijn? Lees hier de gezondheidsvoordelen van de cranberry terug en dan snap je wel waarom deze in de winter zo favoriet is bij velen!
Maar naast dit recept voor vlechtbrood met brie en cranberry heb ik nog meer soortgelijk lekkers voor jullie op de site staan hoor! Op de feestelijke ontbijttafel zal deze granolataart met kwark en (rood) fruit ook zeker niet misstaan! Maar dit glutenvrije notenbrood met rozijnen is ook een aanrader! Ben je fan van pompoenen? Dan zal deze semi-zoete pompoenbrood met roomkaastopping ook zeker de show stelen! Enne voor de die-hard Nutella fans onder jullie: probeer ook eens dit chocolade-hazelnoten vlechtbrood! Die heeft bij ons ook eerder op tafel gestaan tijdens kerst!
Wil je een lekker hapje tijdens het kerstontbijt op tafel zetten? Maak dan dit vlechtbrood met brie, cranberry en walnoten in bladerdeeg! Een mooie combinatie van zoet en hartig in een!
Extra:
Eet smakelijk!
Heb je nog vlechtbrood met over? Laat volledig afkoelen en wikkel in in het bakpapier in een stuk zilverfolie. Je kunt deze gerust nog een dag, of twee, op het aanrecht bewaren. Warm eventueel nog een keer 10 minuten op in de oven op 180 graden (165 hete lucht)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit vlechtbrood met brie en cranberry wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Lijkt me een leuk en lekker recept.
Heb alleen nog een vraagje. Bij punt 6 staat dat je de vorm afdekt met zilverfolie en daarna in de oven plaats (laatste 15 minuten zonder de folie). In het filmpje gaat het brood er echter zonder folie in. Is dit folie nu wel of niet nodig?
En nog een vraag in de tekst staat 45 minuten in de oven en bovenin staat 25 minuten (Cook Time). Hoeveel minuten gaat het brood nu in de oven?
Hi Gea, de baktijd is 45 minuten! Bedankt voor het doorgeven ik heb het foutje meteen hersteld!
Hi Gea, ik heb het even iets anders verwoord in het recept. Het hangt echt van de oven af. Heb dit recept nu verschillende keren bereid in verschillende ovens en een keer is de bovenkant echt heel donker geworden. Dat lag echt aan die oven. Als je het ziet gebeuren, dek dan de vorm af met folie.
Mijn vorige reactie zie ik ineens niet meer vandaar nog even de vragen.
* Bij punt 6 in de instructie wordt het brood afgedekt met zilverfolie in het filmpje zie je dit niet. Is het nodig om het zilverfolie te gebruiken?
Bij punt 7 gaat het brood 45 minuten in de oven terwijl er boven in bij Cook Time 25 minuten wordt aangegeven. Hoeveel minuten moet het brood in de oven?
Ik zou dit recept graag gebruiken op het kerstontbijt en zie uw reactie graag tegemoet.
Alvast bedankt!