Bij de zonnige gele citroen moet ik altijd aan de zomer denken! Niet alleen door de heerlijek frisse smaak in gerechten, toetjes en salades, maar deze felgekleurde vegan lemon cake balls toveren vanzelf een zomerse glimlacht op je gezicht. Gemaakt met cashewnoten en verse citroen! Ga jij ze ook maken?
Sowieso ben ik fan van gezonde tussendoortjes omhanden hebben. De kans dat je dan een ‘slechte’ snaaibui inlast is natuurlijk veel kleiner. Dus kies voor ingredienten die ook echt wat voor je doen. Noten zijn altijd een heerlijk en gezond tussendoortje want ze bevatten goede vetten en vezels. Maar samen met de frisse citroen en kokos zet je verrukkelijke vegan lemon cake balls op tafel die echt een ode aan zomerse dagen zijn. Laten we vooral hopen dat we er daar lekker veel van zullen krijgen dit jaar.
In Betty’s Kitchen spenderen we heel wat uren met het in elkaar draaien van gezonde balletjes recepten. Je kunt ze namelijk gerust een paar dagen in de koelkast of zelf in de vriezer bewaren (max. 2 maanden). Maar daarnaast zijn de kids er ook groot fan van want ze zijn lekker zoet en fruitig. Dus als jij ook grote fan bent van deze Lemon Cake balls als tussendoortje, probeer dan ook eens deze chocolade-cranberry balletjes of de mango-kokosballetjes voor de lekkere trek! Dat wordt lekker gezond(er) genieten!
Deze vegan lemon cake balls zijn ideaal voor de lekkere trek! Gemaakt van cashewnoten en verse citroen maakt dit een lekker fris tussendoortje voor elk moment van de dag.
Extra:
*De avond van tevoren: Stop de raw cashewnoten in een kom of kan en vul aan met koud water. Laat dit een nachtje weken om de noten wat zachter te maken. Giet daarna af en laat uitlekken.
Enjoy!
Stop de energieballetjes in een hersluitbaar zakje of bakje en bewaar gerust nog een week in de koelkast.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…