Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met een vrij nieuwe plantaardige roomboter en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaarstaartje om lekker van te genieten!
Afgelopen week kreeg ik Flora Plantbased producten toegestuurd en was blij verrast. Het ziet er uit als een blok roomboter, maar is dus volledig vegan! Ideaal voor het bakken van vegan taartjes of broodjes en ik besloot dan ook meteen hun recept voor vegan appeltaart met room uit te proberen. Want zeg nou zelf: in deze tijden mogen we onszelf af en toe eens lekker verwennen met een (vegan) taartje, of niet? Het resultaat is een smeuïge taart die een beetje naar cake neigt. Gevuld met heerlijke partjes appel en romige vegan opgeklopte slagroom er bovenop. Ik maakte er zelf nog wat gekonfijte sinaasappel bij en gebruikte wat extra kaneel in het recept. Zo komen alle smaken van dit najaar ook goed samen in een lekker taartje! Je vind de producten van Flora Plant in het koelschap van de supermarkt, bij de margarine en boter producten.
Er is natuurlijk niets zo oer-Hollands als de klassieke appeltaart gemaakt van zanddeeg en met een dakje in ruitjespatroon. Neem daarvoor even een kijkje bij dit recept.
Appels en kaneel horen ongetwijfeld samen en de smaken passen perfect bij het najaar. Naast deze vegan appeltaart met room maak nog veel meer lekkere recepten met appel! Begin de dag bijvoorbeeld met deze Appeltaart-havermoutpap! Een erg voedzaam en lekker ontbijt. Maar deze ontbijtmuffins met appel en amandelen zijn ook een aanrader. Voor de liefhebber vind je ook een herfstachtige cheesecake met appelkruimel op de site. Voor het diner is deze witlof stamppot met appel en piccalily ook erg fijne! En ken je al de ‘Hete Bliksem’ stamppot met appel? Lekker van genieten dus!
Een appeltaartje bakken is altijd een goed idee! Deze vegan appeltaart maak je met Flora Plantbased en jonagold appels. De slagroom is tevens ook een vegan variant. Een heerlijk najaartaartje om lekker van te genieten!
Voor de taart
Voor de vegan slagroom
Benodigdheden
Eet smakelijk!
*Je kunt ook zelf geconfijte sinaasappel maken voor de decoratie. Vul een klein steelpannetje met 200 ml water en 100 gr fijne suiker. Breng dit aan de kook en verlaag daarna het vuur naar lage temperatuur. Snijd een sinaasappel in plakjes van 0,5 – 1 cm dikte. Voeg toe aan de siroop en laat 60 minuten rustig verwarmen. Schep daarna uit de pan en laat opdrogen op een bord (geen keukenpapier!).
Ook leuk: Wil je dit taartje liever voor 1 persoon maken? Deel de ingredienten dan door 3 en gebruik een kleine bakvorm van 10-12 cm. De baktijd wordt dan ca 17 minuten.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan appeltaart wilt gaan maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…