Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel en meer! Vandaag zetten ik een milde gele curry met vis en bloemkool in het zonnetje! Want dit gerecht is zo lekker op zomerse dagen. Zacht en romig, zelfs een tikkeltje zoet en smaakt naar een dagje aan het Thaise strand.
Als je door de vele geuren, kleuren en curry’s het (Thaise) bos niet meer kunt vinden, dan heb ik hier een makkelijke onthoud tip voor je. Thaise Rode curry is de pittigste. Deze vind ik persoonlijk heel goed bij vlees passen. Een Thaise groene curry is wat ‘zuriger, maar ook lichter van smaak en past naar mijn mening dan ook het beste bij kip. De gele curry is het mildst en past perfect bij (wit)vis, garnalen, maar ook groenten en vegan gerechten.
Ga jij aan de slag met het maken van deze Thaise gele curry met vis en bloemkool? Laat ons dan zeker even weten wat je er van vindt! En ben je ook helemaal weg van dit soort gerechten uit Thailand? Check dan hier nog veel meer heerlijke recepten uit de Thaise keuken:
Deze lichte Thaise gele curry met vis en bloemkool is zacht van smaak en niet pittig. Uiteraard mag je zelf nog extra pepers toe t evoegen, maar dit hoeft dus niet. Deze volromige milde viscurry serveer je met rijst en eventueel kroepoek.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise gele curry met vis, bloemkool en rijst wilt gaan maken.
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…
Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…
Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…
Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…
Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…
Ben jij ook dol op hummus? Maak dan eens deze hummus bowl met aubergines uit…