Als je denkt aan vleesgerechten uit de Indiase keuken, dan is de Chicken tandoori waarschijnlijk een van de eerste die in je hoofd opkomt. Heerlijk gegrild vlees uit de tandoor. Ik deel vandaag een verrukkelijk variatierecept met je namelijk Tandoori lamspiezen van de barbecue!
Wij hebben inmiddels ook een grote ‘egg’ barbecue in de tuin staan. Hoewel de Indiase Tandoori recepten traditioneel in ronde tandoorklei oven bereid dienen te worden, is de ‘Egg’ een goed alternatief hiervoor. Deze barbecue kan maar liefst tot 500 graden verwarmd worden en is ideaal voor het bereiden van deze tandoori lamspiezen, maar ook voor het maken van de bekende Indiase chicken tandoori of het bakken van naan deeg! Gebruik die barbecue dus gerust als alternatief voor een tandoor kleioven, want het gaat uiteindelijk immers om lekker vlees grillen!
In tegenstelling tot de bekende ‘natte’ curry recepten uit de Indiase keuken, zijn tandoor gerechten over het algemeen ‘droog’. Dat wil zeggen: het vlees (of groenten) worden wel gemarineerd in kruiden en yoghurt, maar ze worden zonder een saus geserveerd. Typerend is natuurlijk de grill smaak en bijbehorende ‘streepjes’ op het vlees. Je kunt zowel tandoori van kip of lam maken, zelfs van enkel groente. Daarnaast worden de tandoori lamspiezen of kippenpoten geserveerd op een gloeiend hete serveerschaal (‘sizzler’) met gebakken uien, soms paprika, koriander en citroen.
Maak alleen nog even een salade van bijvoorbeeld ijsbergsla en komkommer bij deze gegrilde tandoori lamspiezen van de barbecue. Serveer met wat gekookte basmatirijst, naan brood en raita of een beetje dikke yoghurt. Maar ik geef je ook een makkelijk recept voor groene chutney maken die perfect als sausje voor over het lamsvlees is. Wil je nog zo’n lekker Indiaas gerecht op de barbecue bereiden? Neem dan een kijkje bij deze Tikka masala kipspiezen. Check hier al onze recepten uit de Indiase keuken! En uiteraard hebben we aan de barbecue recepten ook een apart hoofdstuk gewijd!
Chicken tandoori is bij velen al bekend, maar deze Tandoori lamspiezen van de barbecue zijn een absolute aanrader! In plaats van het vlees te grillen in een tandoor kleioven, bereide ik het vlees op een gloeiendhete ‘egg’ barbecue. Met een Indiase tandoori marinade met yogurt, specerijen en kruiden en geheel in stijl geserveerd op een knisperend bedje van ui en paprika.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indiase Tandoori Lampspiezen op de barbecue wilt gaan bereiden.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…