Voor vandaag maakte ik dit vegetarische gerecht van taco’s met geroosterde bloemkool, tahin, avocado en zwarte bonen. Heel gezond dus met al die groenten erin verwerkt en ideaal voor de Meatless Mondays!
Ik vind het een heerlijke combinatie: Mexico meets Midden-Oosten zeg maar. En het is juist die fusie uit twee wereldkeukens die dit gerecht zo interessant maakt. Taco’s zijn namelijk veel te lekker om alleen maar te vullen met gehakt en tomatensaus en er zijn gelukkig tal van vegetarische opties te bedenken. Deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool is een leuk alternatief voor de Meatless Monday, of niet? Voedzaam en gezond zijn ze in ieder geval zeker!
Heb je deze al in huis?
Zoek je meer inspiratie in de Midden-Oosterse keuken, die overigens heel erg geschikt is voor vegetarische gerechten? Niet alleen deze taco’s met geroosterde bloemkool blijken een perfect huwelijk. Maar eerder plaatste ik op Betty’s Kitchen bijvoorbeeld deze recepten voor Libanese pizza met gegrilde groenten, maar ook een Couscous met koriander en tahin-tomatensaus en deze Pita met falafel, hummus en gegrilde groenten zijn ook een aanrader! Check ook dit recept voor vegetarische taco’s met zoete aardappel!
Deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool en tahin zijn heel gezond met al die groenten erin verwerkt! Je topt ze ook af met plakjes avocado en zwarte bonen voor lekker veel vezels, vetten en proteine.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze taco’s met geroosterde bloemkool wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar bol. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…