Als je het hebt over Mexicaans streetfood, dan worden de taco’s al Pastor al gauw genoemd! Deze taco’s gevuld met vlees van de shoarma spit is pure comfortood en lekker fris met ananas, limoen en koriander! Ik maakte echter een versie die je in een Dutch Oven pan op de barbecue kunt zetten. Maar het werkt natuurlijk ook in een braadpan in de oven.
Als er een taco’s recept is dat al jaren op mijn to-cook lijstje stond, dan zijn het wel Taco’s al Pastor. Het is een klassieker uit Mexico en wordt gemaakt van gemarineerd varkensvlees. In Mexico rijgt men het gemarineerde vlees aan een shoarmaspit om te garen en ‘scheren’ er vervolgens flinterdunne plakken vanaf, rechtstraaks op een (soft)taco. Het lijkt dus een beetje op doner durum maar dan zonder lamsvlees en dan wel met taco’s.
Bij gebrek aan een ‘trompo‘ – dat is de draaispit, die je overigens ook voor een barbecue kunt kopen – bedacht ik om de Mexicaanse Taco’s al Pastor te maken in een Dutch Oven. Dat is een gietijzeren braadpan die je in de barbecue of zelfs boven open vuur en in de oven kunt plaatsen. Het varkensvlees wordt gemarineerd met pepers en ananas en dat zorgt voor de pit, maar ook voor een lekkere tedermalse structuur. Je serveert de taco’s al pastor traditioneel op een soft taco met uien, ananas en koriander. Zo simpel, maar zo lekker!
Kun jij ook geen genoegen krijgen van taco’s? Dan hebben we nog meer lekkere taco recepten in petto voor je! Maak bijvoorbeeld ook eens huevos ranchero’s een pittig brunch gerecht met eieren en bonen. Of zet de Dutch Oven nogmaals op het fornuis of BBQ voor het maken van Mexicaanse Barbacoa stoofvlees. En de echte BBQ fanaat maakt ook eens een BBQ Beef Brisket op de barbecue om te serveren op taco’s! Wist je dat deze taco’s al pastor overigens ook heel lekker smaken met Arroz Mexicano als bijgerecht? Muy Bien!
Heb je deze al in huis?
Deze taco’s al Pastor zijn een klassieker uit Mexico. Normaal gesproken marineer je het vlees en rijg aan een shoarmaspit en snijd in flinterdunnen plakken. Maar je kunt dit recept ook maken met procureur (varkensschouder) in een Dutch Oven op de barbecue! Lekker op soft taco’s met uien, koriander en ananas!
Voor erbij:
Buen Provecho! Groetjes, Betty
* Kun je geen hele chipotle pepers in blink vinden? Vervang deze dan door 2 eetlepels crushed chili’s + 4 eetlepels gekookt water. Roer goed door en laat 5 minuten weken. Ga daarna verder met stap 1.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
Disclaimer: Dit artikel bevat foto’s en affiliate links van Bol.com. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…