Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer regelmatig op tafel. Daarmee bedoel ik een lekkere kruidige soep met vlees of kip als vulling, lekker veel groenten bijvoorbeeld rijst of pasta als koolhydraatbron. Deze Indonesische soep met rundvlees genaamd Soto Madura is een heerlijke ontdekking!
Het is geen geheim dat wij dol zijn op de Indische keuken, want mijn schoonfamilie heeft daar zijn roots in. Al jarenlang is de Soto Ajam (Indonesische kippensoep met rijst) mijn go-to gerecht bij griep of in periodes van aansterken. Maar ik zal je eerlijk zeggen dat ik al een poosje een variant met vlees aan het overwegen was. Ik vond een Allerhande terug met daarin een recept voor deze Soto Madura Indonesische soep met rundvlees, wist ik dat ik deze direct wilde maken en uitproberen. Het is zo’n lekkere variatie geworden dat ik het recept dan ook hier met je wil delen!
In Indonesie heb je heel veel verschillende soorten en variaties op soto (soep) maken. Iedereen maakt het net weer even wat anders. De varianten met kip zijn natuurlijk de bekenste, maar deze rundvleessoep afkomstig van het Indonesische eiland Madura (Oost-Java) is ook een welkom alternatief. Wat ik zo leuk vind is dat je simpelweg een soep trekt, maar de tafel vol zet met kleine schaaltjes met rijst, knapperige kool, tomaten, gebakken uitjes en een eigen sambal, zodat iedereen naar wens zijn of haar soep kan aanvullen en op smaak brengen. Ook lekker met rundvlees: maak eens deze Daging Roedjak (uit de slowcooker) en serveer een puntje Kue Lontar (custard taart) als nagerecht.
Soto is een kruidige Indonesische soep met bijvoorbeeld kip of rundvlees met rijst. Deze Soto Madura is een rundvleessoep afkomstig van het eiland Madura en wordt op smaak gebracht met kurkuma, korianderzaad, maar ook een eigengemaakte sambal van rawit pepers.
Voor de rundvleessoep:
Voor erbij:
Extra:
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Indonesische Soto Madura (met rundvlees en rijst) wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…