Wij zijn inmiddels alweer aanbeland bij smoothie bowl recept nummer 4 deze maand, en dat is deze knalgele smoothie bowl met mango en kokos. Ja die is zeker net zo tropisch als de naam doet vermoeden! Kleurrijke ontbijtjes zijn altijd een goed begin van de dag, zeker als je elke dag een andere kleur fruit gebruikt! En smoothies zitten nu eenmaal boordevol fruit en goede vitamines.

Tropische smoothie bowl maken

Ik kan dit felgekleurde feestje nog het beste omschrijven als een gezond tropische smoothie bowl met mango, ananas, kokoswater en kokosyoghurt. Alle smaken die je meevoeren naar tropische oorden en hagewitte stranden. In vloeibare smoothie vorm al een feest om op te drinken, maar omdat ik bevroren fruit gebruik, krijg je een heerlijke dikke en romige smoothie wat meer weg heeft van een softserve ijsje. Een betere manier om je zomerdag te beginnen is er gewoonweg niet!

Nog meer recepten met mango

Wist je dat mango’s veel vitamine C bevatten? Het regelmatig eten van mango’s is ook nog eens heel goed voor je huid: het maakt deze namelijk zacht en minder dof.En het aanwezige glutaminezuur zorgt voor een goede concentratie en geheugen. Powerfruit dus! Niet alleen een erg lekker ingredient voor deze smoothie bowl met mango en kokos. Maar probeer ook eens deze Tropical Mug Cake met mango en kokos. Daarnaast is mango ook een zeer geliefd ingredient in deze Poke Bowl met pittige tonijn en maak je er verrukkelijke Tex-Mex Fajita met kip mee.


Print

Smoothie Bowl met mango en kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor een knalgele Smoothie Bowl met mango en kokos. Lekker romig en fruitig ontbijt met veel vitamientjes! Top af met krokante toppings en geniet van elke hap!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothie Bowl
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

  • 125 gram mango stukjes, diepvries
  • 1 schijf ananas (op sap)
  • 150 ml (kokos) yoghurt
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • scheutje (kokos)water

Goede toppings zijn:  Gemalen lijnzaad, pecannoten, walnoten, gedroogde moerbeien, zonnebloempitten, geraspte kokos en extra stukjes mango of ananas.

Instructions

  • Stop de bevroren stukjes mango, ananas en klein beetje (kokos)water in de blender en maal helemaal glad tot een dik en romig geheel. Mocht de blender een ‘crushed ice’ functie hebben, dan zou ik je willen adviseren deze optie eerst te gebruiken bij bevroren producten.
  • Blend hier vervolgens de (kokos) yoghurt en amandelpasta doorheen en schep in een kom. Garneer eventueel deze smoothie bowl met mango of stukjes ananas, of voeg pecan of walnoten toe voor een lekkere crunch. Gedroogde moerbeien geven het een juist lekker zoet en ‘chewy’ bite. Dus varieer er gerust op los!.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Het ziet er erg goed uit! Moet alleen nog even wennen dat je dan een smoothie oplepelt in plaats van drinkt, maar dat zal vast een kwestie van wennen zijn.

    • Ja dat went hoor! En het is bijna net een ijsje als je ingredienten bevroren zijn.
      Mocht je er echt niet van houden, kun je ook wat meer kokoswater toevoegen en maak je er gewoon een smoothie van. Ook heerlijk :-)

Recent Posts

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

1 dag ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

2 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

4 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 week ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago