De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!

Saltimbocca met kip in plaats van kalfsvlees

Nu kun je op ons balkon niet zomaar de barbecue aanzetten (dat vinden de buren niet zo prettig), maar ik kreeg wel ontzettend zin in een licht en zomers gerecht. Dus deze keer koos ik voor dit zomers vleesgerecht uit Italië namelijk saltimbocca van kipfilet. Saltimbocca wordt origineel met kalfsvlees gemaakt, maar ik vind deze variatie met kip ook erg lekker (en betaalbaar!). Het zijn letterlijk gebakken rolletjes van kip, salie en met prosciutto ham, die een smaakexplosie in je mond achterlaten. Saltimbocca betekent dan ook niet voor niets:  “Spring in de mond” in het Italiaans.

Recepten voor bij de Saltimbocca

Serveer deze Saltimbocca van kipfilet op een zomerse dag met een lekkere groene salade of gegrilde groene asperges (helemaal van het seizoen). En voor een grote trek kun je er zelfs risotto bij serveren. Je kunt dit zowel voor de lunch, als voorgerecht, of hoofdgerecht serveren. Dit gerecht was overigens ook de inspiratie om deze kabeljauw rolletjes met spek te maken. Ook erg lekker dus!


Print

Recept: Saltimbocca van kipfilet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 3-4 personen
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

  • 3-4 hele kipfilets,
  • 8 plakken prosciutto ham,
  • 8-16 blaadjes verse salie,
  • boter en/of olijfolie,
  • scheutje witte wijn.

Extra:

  • huishoudfolie,
  • 16 cocktailprikkers.

Instructions

  1. Snijd de kipfilets overdwars in 2-3 lapjes. (Je hebt er totaal 8 nodig). Leg de filets op een snijplank en dek af met wat huishoudfolie. Gebruik de onderkant van een (steel)pan om de filets plat te slaan.
  2. Leg op elk plakje kipfilet een plak parmaham en 1-2 vers salieblaadje. Rol de filets op en zet vast met 2 cocktailprikkers.
  3. Verhit wat boter en/of olijfolie in een  ruime koekenpan of braadpan, en bak hier de saltimbocca’s rondom bruin.
  4. Blus af met een scheutje witte wijn en laat nog even door stoven. Na 8-12 minuten stoven is de saltimbocca van kipfilet gaar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tips:

1. Alhoewel de meeste alcohol uit de wijn verdampt tijdens het stoven, kun je deze (voor een kindvriendelijke versie) ook vervangen door een scheut (kippen)bouillon.

 2. In plaats van zelf lapjes uit de kipfilets snijden, kun je ook  8 stuks voorgesneden Kipfilet-a-la-minute kopen. Deze hoef je dan niet meer plat te slaan.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

3 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

5 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

7 dagen ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

1 week ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago

MEXICO Weekmenu

Zijn jullie lekker aan het genieten van een zomervakantie (in eigen land)? Ik neem je…

2 weken ago