De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!

Saltimbocca met kip in plaats van kalfsvlees

Nu kun je op ons balkon niet zomaar de barbecue aanzetten (dat vinden de buren niet zo prettig), maar ik kreeg wel ontzettend zin in een licht en zomers gerecht. Dus deze keer koos ik voor dit zomers vleesgerecht uit Italië namelijk saltimbocca van kipfilet. Saltimbocca wordt origineel met kalfsvlees gemaakt, maar ik vind deze variatie met kip ook erg lekker (en betaalbaar!). Het zijn letterlijk gebakken rolletjes van kip, salie en met prosciutto ham, die een smaakexplosie in je mond achterlaten. Saltimbocca betekent dan ook niet voor niets:  “Spring in de mond” in het Italiaans.

Recepten voor bij de Saltimbocca

Serveer deze Saltimbocca van kipfilet op een zomerse dag met een lekkere groene salade of gegrilde groene asperges (helemaal van het seizoen). En voor een grote trek kun je er zelfs risotto bij serveren. Je kunt dit zowel voor de lunch, als voorgerecht, of hoofdgerecht serveren. Dit gerecht was overigens ook de inspiratie om deze kabeljauw rolletjes met spek te maken. Ook erg lekker dus!


Print

Recept: Saltimbocca van kipfilet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De lente is begonnen, dus het is tijd voor smakelijke en lichtere recepten. Zoals bijvoorbeeld deze overheerlijke Saltimbocca van kipfilet! Dat zijn heerlijke rolletjes van kipfilet met salie en ham. Oeh la la!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 34 hele kipfilets,
  • 8 plakken prosciutto ham,
  • 816 blaadjes verse salie,
  • boter en/of olijfolie,
  • scheutje witte wijn.

Extra:

  • huishoudfolie,
  • 16 cocktailprikkers.

Instructions

  1. Snijd de kipfilets overdwars in 2-3 lapjes. (Je hebt er totaal 8 nodig). Leg de filets op een snijplank en dek af met wat huishoudfolie. Gebruik de onderkant van een (steel)pan om de filets plat te slaan.
  2. Leg op elk plakje kipfilet een plak parmaham en 1-2 vers salieblaadje. Rol de filets op en zet vast met 2 cocktailprikkers.
  3. Verhit wat boter en/of olijfolie in een  ruime koekenpan of braadpan, en bak hier de saltimbocca’s rondom bruin.
  4. Blus af met een scheutje witte wijn en laat nog even door stoven. Na 8-12 minuten stoven is de saltimbocca van kipfilet gaar.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tips:

1. Alhoewel de meeste alcohol uit de wijn verdampt tijdens het stoven, kun je deze (voor een kindvriendelijke versie) ook vervangen door een scheut (kippen)bouillon.

 2. In plaats van zelf lapjes uit de kipfilets snijden, kun je ook  8 stuks voorgesneden Kipfilet-a-la-minute kopen. Deze hoef je dan niet meer plat te slaan.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago