Ben jij ook dol op red velvet taart? Deze heerlijke chocoladecake met laagjes roomkaas topping stond al heel lang op mijn to cook lijstje! De red velvet cakes hebben een prachtige rode kleur en zijn lekker smeuïg en heerlijk van smaak!
Rutger van den Broek was de was de winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt. En terecht, want wat maakt deze man heerlijke bakrecepten zeg! Eerder ging ik ook al aan de slag met zijn recept voor Carrot cake uit zijn ‘Cakes’ bakboek en maakte ik mini red velvet cakes voor de feestdagen. Met zijn nieuwste kookboek: Rutger Bakt – de 100 allerbeste recepten haal je een super dik en fantastisch bakboek in huis! Dit boek bevat echt de top 100 aan favoriete bakrecepten van iedereen! Van de bekende roze koeken tot sticky toffee cake maken. Maar naast zoete baksels ook hartige taarten en deegwaren zoals bagels.. Naast de klassiekers zoals appeltaart staat dus ook deze red velvet taart in dit boek, dus besloot om het recept van Rutger uit te proberen. Ik kan je zeggen: het was moeilijk kiezen hoor, want dit is echt zo’n boek waar je bij elke bladzijde denkt: Oh die wil ik maken!
Hieronder deel ik niet alleen het recepten maar ook meteen een bakvideo waarin ik de Red Velvet Taart maak. Het is echt ongelofelijk hoe lekker deze taart is uitgevallen en inderdaad zo zacht als fluweel op je tong! Mocht je nou zo’n grote taart iets te veel van het goede, dan kun je uiteraard ook aan de slag met het recept voor de kleinere Red Velvet cupcakes die ik voor de feestdagen maakte. Maar ik heb nog meer ‘red velvet’ recepten die je kunt gaan maken! Deze Red Velvet wafels met roomkaas topping zijn namelijk ook een aanrader en zelfs heel erg geschikt voor aankomende Valentijnsdag! Maar voor de koekjes liefhebbers onder jullie kan ik deze chewy red velvet cookies met witte chocolade ook zeker aanraden! Geniet er in ieder geval heerlijk van!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Ben jij ook dol op red velvet taart? Deze heerlijke chocoladecake met laagjes roomkaas topping stond al heel lang op mijn to cook lijstje! De red velvet cakes hebben een prachtige rode kleur en zijn lekker smeuïg en heerlijk van smaak!
Voor de Red Velvet Cake:
Roomkaas topping:
Extra:
Voor je begint is het van belang dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze red velvet taart wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Zoet er goed uit! Ik heb een bakvorm van 22 cm. Moet ik dan het recept verdubbelen?
Hi Lara,
Voor een 22 cm vorm kun je ook overal 25% extra ingrediënten nemen, maar dit hoeft niet perse hoor.
Je kunt het beslag (voor een 20 cm vorm) ook in slechts 2x lagen bakken ipv 3, of je maakt er 3 iets dunnere lagen van.
Je taart wordt er dan iets minder hoog van, maar je kunt dan wat ruimere puntjes snijden. Wat jij wilt.
Welke rode kleurstof geeft nou die echte rode kleur. Ik heb dr oetker geprobeerd maar werd zacht roze..