Recepten algemeen

8x Recepten voor koude en regenachtige dagen

Je zou me nu moeten zien zitten.. Shirt met lange mouwen en een koltrui aan, want bah! wat is het koud! Van het weekend gaat de temperatuur wellicht naar de 20 graden? maar dat gevoel is nu ver te zoeken. Dus ik maakte een lijstje met mijn favoriete hartverwarmende recepten voor koude en regenachtige dagen. Zo kunnen jullie hier hopenlijk ook weer wat inspiratie uit halen.

8x recepten voor koude en regenachtige dagen:

(klik op de afbeelding om direct naar het recept te gaan)

1. Piperade met eieren:

Dit is zo’n heerlijk en smaakvol lunchgerecht. De tomaten en paprika geven een heerlijke volle smaak, en je kunt hier bijvoorbeeld brood bij serveren en die heerlijke saus lekker opdeppen.

2. Hartige worteltaart met aardappels en kaas:

Hij lijkt een beetje op een quiche, maar dan anders. Wortels en aardappels doen het altijd goed in het najaar en winter, en deze hartige taart moet je ooit eens geprobeerd hebben.

3. Kupus Kalja (stoofschotel van vlees met witte kool):

Dit gerecht voert mij mee naar mijn kinderjaren, waar het dikwijls werd gegeten op koude avonden. De Joegoslavische kant van mijn familie is dol op kool in stoofgerechten, en het geeft een heerlijk hartige stoofschotel.

4. Pompoensoep:

In de herfst mogen we de pompoen absoluut niet vergeten! Niet alleen een internationaal symbool voor aankomende halloween, maar ook een heerlijk zachte soep om op te smikkelen. Breng goed op smaak met kruiden en een rode peper en je kunt gaan genieten van die prachtige oranje herfstkleur.

5. Fregula pasta met courgette:

Risotto of pasta kan natuurlijk altijd wel, maar deze heerlijke zompige fregula met courgette is echt hartverwarmend. De pijnboompitten geven een heerlijke nootachtige smaak af.

6. Goulash (stoofschotel met vlees en paprika):

Dit recept wordt momenteel zo veel gezocht op de site tijdens koude en regenachtige dagen, dat deze absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje. Deze goulash is een samensmelting van mals vlees en paprika en de reden dat ik een snelkookpan in huis heb!

7. Risi e bisi (risotto met doperwtjes en spekjes):

Dit risotto gerecht is toch wel mijn favoriet in de herst, want de combinatie van spekjes, een rode peper en vrolijke groene doperwtjes kunnen een mens helemaal opbeuren op een grijze dag als vandaag…

8. Sucadelappen met hutspot:

En tot slot: een heerlijk stukje stoofvlees van sucadelappen in rode wijn. Het vlees valt helemaal uit elkaar. Schenk er nog een goed glas rode wijn bij, steek wat kaarsje aan en je zit er lekker warmpjes bij!

Krijgen jullie het er al warm(er) van? Welk recept ga jij meteen maken?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoe herkenbaar! Ik heb immiddels ook al hutspot en pompoensoep gemaakt omdat dat met het koudere weer zo lekker is. De Risi e Bisi lijkt me ook wel wat!

  • Hier gisteren ook n stiekem te dikke trui voor de tijd van het jaar. Kaarsjes aan en gordijnen dicht.. dus ook hier herkenning :)

    Ga vandaag maar eens aan de slag met pompoen..

    Liefs, Elize

  • Die Fregula met courgette ziet er goed uit! Snel maar eens op zoek naar Fregula. Kende het niet

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago