Travel

Reisblog West USA – dag 11: Death Valley, Area 51, Mammoth Lakes

Helaas verlaten wij op dag 11 van onze rondreis het bruisende Las Vegas, en vertrekken richting San Francisco. Omdat de totale route meer als  1000 km bedraagt, besluiten wij deze in 2 dagen te rijden. Vandaag dus deel 1 van die tocht die ons meevoert langs Death Valley, en stukje Area 51 en uiteindelijk het skidorpje Mammoth Lakes.

Las Vegas ligt uiteraard midden in de woestijn. Bij aankomst hebben wij hier weinig van gemerkt, omdat het immers donker was. Maar bij het verlaten van deze stad wordt dit gegeven maar al te gauw duidelijk. Wij waren deze dag van plan om door Death Valley National Park te gaan rijden, om de droge woestijn up en close te bekijken. Maar omdat wij een verkeerde afslag namen, verliep onze reis wat anders als gepland.

 (Bron foto: Deathvalley.us)

Death Valley National Park

Death Valley ligt in de Mojave Woestijn en is een aaneenschakeling van droge dorre vlaktes, zoutvlaktes, canyons en bergen. Je zult het herkennen uit meerdere films, en het is dan ook leuk om hier gewoonweg doorheen te rijden over de I190. Overnachten zal ik je persoonlijk niet aanbevelen, want Death Valley is de heetste plek op aarde! Ik las ergens dat de hoogste temperatuur ooit zelfs rond de 57 graden Celcius was. Twee plekken die je zeker in je route kunt opnemen zijn Furnace Creek en Badwater Basin (zoutvlakte).  Had onze navigatie ons niet de verkeerde kant op gestuurd dan hadden wij deze plekken ook bezocht.

Area 51

Maar goed, in plaats van direct naar Death Valley te rijden,  ging onze reis over de I95 naar de I374 bij het plaatsje Beatty en vervolgens kwamen wij ook uit op de I190. Alleen een flink stuk voorbij de bezienswaardigheden. En tijdens deze tocht kwamen wij wel tot een andere ontdekking. Wij hebben blijkbaar onbedoeld een stukje van Area 51 meegepakt en dan kom je natuurlijk ‘Aliens’ tegen. Bij de benzine pomp, in de diner, en een winkeltje dat de meest vreemde t-shirts en attributen verkocht. (Hier kwam tevens die schorpioen-lolly uit de goodiebag ook vandaan.) Naast legaal gokken, is Nevada ook de enige plek in Amerika waar prostitutie niet verboden is. Zo staat er in de middle of nowhere gerust een ‘ Bunny Ranch’ met dames van lichte zeden. Wordt je in deze staat blijkbaar als enige bediend zonder shirt of slippers. En mag je gewoon overal roken in gebouwen en tijdens het voltanken van je auto. Nevada is een alien (lees: vreemde) staat hoor!

 (bron foto: Mammothlakesstonegate.com)

Mammoth Lakes (California)

Het skidorpje Mammoth Lakes is een prima overnachtingsplaats als je Josemite Park wilt gaan bezoeken. In de winter ligt er een flink pak sneeuw en komt menig Amerikaan hier skiën of snowboarden. In september is het nog aardig zomers en zie je de bosrijke omgeving die normaal gesproken verborgen ligt onder de sneeuw. Het dorpje bevat dan ook heel wat (ski)lodges om in de overnachten (eenvoudige hotels, vaak nog met een klein keukentje). In de omgeving van Mammoth Lakes vind je ook diverse ‘lakes’ (meren), maar ook het grillige ‘Devils Postpiles‘: Een bizarre rotsgesteente in de natuur. Je komt hier vanzelf de bordjes voor tegen zodra je het dorpje nadert.

 (Bron Foto: Nps.gov)

Eten en slapen in Mammoth Lakes

Vandaag was natuurlijk niet een heel interactief dagje met hikingtrails, dus het avondeten mocht naar onze mening ook wel wat eenvoudiger zijn. Wij gingen voor een Ceasar Salad van onze overburen bij John’s Pizza Works. Maar voor een grote keus aan restaurants kun je het beste naar Old Mammoth Road rijden. Je vind hier zowel fastfood als Subway, diverse grill-restaurants, maar ook Italiaans, Mexicaans en Amerikaans eten. Volop keuze dus!

Daarna blijven wij slapen in de Sierra Lodge in Mammoth Lakes. Een typische wintersport lodge, met gelukkig ook een verwarmde jaccuzi in de tuin. Heerlijk om hier even op te laden na een koude avond wandeling. Het is immers een berggebied dus het koelt s’avonds ook erg af. Snaveltjes toe, en morgen vervolgen wij onze reis naar San Francisco met een ‘scienic route‘ door Josemite NP.

p.s. vandaag hebben wij 315 miles afgelegd (ca. 500 KM)

(Bron foto’s: Deathvalley.us, Mammothlakesstonegate.com, NPS.gov)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuk om je reisverslagen te lezen, vooral omdat wij volgend jaar ook naar West Amerka gaan. We zullen veel gaan zien wat jullie ook hebben gezien. Ik geniet nu al.

    • Hi Ingrid,

      dank je wel, en ik vind het ook leuk om te delen. Wellicht kan ik jou, en anderen, inspiratie geven voor een volgende reis. Je komt werkelijkwaar ogen en tijd te kort!
      Heel veel plezier!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago