Nagerechten

Tiramisu zonder alcohol en ei

Tiramisu maakt je blij! Letterlijk volgens de Italiaanse vertaling. Maar deze tiramisu zonder alcohol en ei is zelfs ‘zwangerproof ‘ en geschikt voor kleine kinderen. Maar bovenal is hij gewoon erg lekker!

Tiramisu maken zonder eieren

Ik maak tiramisu het liefst met opgeklopte rauwe eieren! Dat is de klassieke manier voor tiramisu maken, Maar helaas is deze variant niet geschikt voor iedereen. Zwangere vrouwen kun je beter geen rauwe ei serveren evenals kleine kinderen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om dit typisch Italiaanse toetje te maken, dus besloot ik om de eieren te vervangen door opgeklopte slagroom! Daarnaast laat ik de alcohol ook achterwege en zoet deze tiramisu zonder alcohol met enkel honing. Zo kan ik hem vrijwel aan iedereen serveren, ongeacht leeftijd, zwangerschap of geloofsovertuiging.

Nog meer alcoholvrije tiramisu recepten

Hoewel dit recept zonder alcohol of ei het meest dicht bij het originele recept komt, hebben wij nog meer alcoholvrije tiramisu recepten online staan. Verras namelijk iedereen rond de feestdagen met deze pepernoten tiramisu! Echt een verrukkelijke twist met ingrediënten die je waarschijnlijk al standaard in huis hebt liggen! Maar deze tropische tiramisu met mango, kokos en banaan is een aanrader voor warme zomerse dagen! Hoe dan ook, geniet lekker van tiramisu recepten op onze site!


Print

Recept: Tiramisu zonder alcohol en ei

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Tiramisu maakt je blij! Letterlijk volgens de Italiaanse vertaling. Maar deze tiramisu zonder alcohol en ei is zelfs ‘zwangerproof ‘ en geschikt voor kleine kinderen. Maar bovenal is hij gewoon erg lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 4 uren opstijven
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: dessert
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 150 gram lange vingers,
  • 1 dl vers gezette espresso,
  • 2 eetlepels vloeibare honing,
  • 125 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker,
  • 250 gram mascarpone (30 minuten van tevoren uit de koelkast halen),
  • cacao poeder

Extra:

  • Keukenmixer of handmixer,
  • klein bolzeefje
  • Kleine schaal, ruim pastabord of 4 kommetjes

Instructions

  1. Verdeel de helft van lange vingers in de glaasjes of kommetjes.
  2. Los de honing op in espresso (goed doorroeren) en besprenkel hiermee de lange vingers. Je kunt de lange vingers ook één voor één even in de koffie dopen en dan meteen in de vormpjes doen.
  3. Klop de slagroom stijf met behulp van een keukenmixer. Zodra het de slagroom lobbig wordt voeg je de poeder suiker, al kloppende, toe. Klop hier vervolgens de mascarpone doorheen. Niet te hard of te lang kloppen, want je wil niet dat het mengsel zijn luchtigheid verliest.
  4. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de schaaltje. Verdeel hier vervolgens nog een laag lange vingers met espresso overheen. En top weer af met het overgebleven mascarpone mengsel.
  5. Schep wat cacaopoeder in een klein zeefje en schud deze boven de tiramisu om geheel te bedekken in cacao. Dek daarna de schaal af en zet minstens 3 uur (Maar het liefst de hele nacht) in de koelkast om op te laten stijven.
  6. Deze tiramisu zonder alcohol kun je het beste eventje 5-10 minuten voor het serveren uit de koeling halen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Party tip! (zie foto) voor een kinderfeestje verdubbelde ik het recept en maakte deze tiramisu in een kleine glazen ovenschaal van ikea. Er hebben totaal 12 kinderen van gesmikkeld!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tiramisu zonder alcohol en ei wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik had deze zomer op Sardinië enorm lekkere tiramisu gegeten, ook zo ontzettend romig en lekker! Dus deze ga ik zekers maken, benieuwd of deze in de buurt komt! Klinkt in ieder geval wel heel lekker

  • Kun je er ook nog Tia Maria aan toevoegen? En kun je dan beter de honing achterwege laten?

    • Hi Marianne,
      de honing kun je inderdaad vervangen door Tia Maria! Doen wij ook wel eens als we enkel met volwassenen zijn.

  • Ha Betina,

    Het recept heet Tiramisu zonder alcohol en ei. Waarom staat er dan: kop de eierdooiers? Moet dat niet zijn: klop de slagroom?

    Groet,
    Mieke

    • Hi Mieke,
      jazeker! En ik zie inderdaad dat er iets fout staat! Ga het meteen aanpassen en bedankt voor het doorgeven!

  • Hi Betina,
    Ik was op zoek naar tiramisu zonder ei en kwam hier terecht. Vandaag gemaakt en hij is echt geweldig!!! Word er echt helemaal blij van! Ik heb hem wel koemelkvrij gemaakt ivm m'n allergie. Maar deze ga ik zeker nog vaker maken! Dank je voor het heerlijke en makkelijke (!) recept!

  • Kan ik in plaats van honing ook amandelextract toevoegen? Lijkt me lekker omdat je dan een soort amaretto-smaak krijgt.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago