Ik probeer mezelf een nieuwe gewoonte aan te leren: ontbijten met een groente smoothie! Het is weer eens wat anders als een romige smoothie met banaan of avocado, en een groene smoothie zit boordevol vezels. Je zit er dus ook lange tijd vol van, en gecombineerd met fruit haal je zo het meest optimale uit je (werk)dag. Vandaag deel ik dan ook dit recept voor een Hollandse groene smoothie met andijvie!

Aan de slag met een groene smoothie met andijvie

Vandaag ging ik aan de slag met een groene smoothie met andijvie. Het is namelijk een groente die bol staat van de goede mineralen en vitamines. Tip: Maak deze smoothie met cranberrysap, om zo nog wat extra vitamine C binnen te krijgen. Dan wordt het in een keer ook een op-en-top Hollandse smoothie  🙂 En anders is een flink glas water ook voldoende hoor om mee te mixen. Heb je nog wat (verse) andijvie over? Maak er dan bijvoorbeeld eens deze simpele pasta met zalm en andijvie mee. Die is ook erg lekker en gezond!

Nog meer gezonde smoothie recepten

Ben jij ook fan van deze groene smoothie met andijvie? Dan heb ik nog meer lekkere gezonde smoothie recepten voor je in petto! Deze winterbooster smoothie met grapefruit is een echte oppepper voor je immuunsysteem. Daarnaast is deze kruidige Golden Milk smoothie lekker voor het ontbijt en zeker een aanrader voor dit winterse seizoen. Heb je dit seizoen lekker wat kiwi ingeslagen voor een goede portie vitaminie C? Maak er dan deze groene smoothie met kiwi mee! Check hier overigens 15x gezonde smoothie recepten op een rijtje!


Print

Recept: Groene smoothie met andijvie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak er een gezonde gewoonte van: ontbijten met een groente smoothie! Je zit er dus ook lange tijd vol van, en gecombineerd met fruit haal je zo het meest optimale uit je (werk)dag. Deze gezonde groene smoothie met andijvie, appel, peer en kaneel is op en top Hollands en winters.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Category: Smoothies
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 200 gram verse andijvie
  • 0.25 tl kaneel
  • 250 ml cranberrysap (of 12 glazen water)

Extra: blender, of hoge kan en een staafmixer

Instructions

  1. Was zowel de appel als de peer,  verwijder de steel + klokhuis. Je kunt de appel en peer ook eventueel schillen, maar dat is niet nodig.
  2. Spoel de andijvie bladeren goed uit, onder de lopende kraan en laat uitlekken.
  3. Stop alle ingredienten in de blender of in een hoge kan en pureer tot een smoothie. Breng eventueel op smaak met een paar druppeltjes stevia.

Drink deze groene smoothie met andijvie  rustig op, of bewaar eventueel in de koelkast. (Max. 1 dag)

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Knoflookcurry met bonenrijst

Kun je wel even een oppepper voor je weerstand gebruiken? Maak dan deze tropische Sri Lankaanse…

2 dagen ago

30x Vegan Recepten

Het is vandaag World Vegan Day en dat wilde ik niet zomaar voorbij laten gaan.…

4 dagen ago

10x Halloween Taart en Cupcakes

Wie jarig is trakteert, dus heb ik maar liefst 10 recepten voor Halloween taart en…

5 dagen ago

Halloween Pizza met skelet schedels

Wist je dat witte champignons uitermate geschikt zijn om eetbare 'skelet schedels' van te maken?…

5 dagen ago

Zelf Dukkah Maken

Als er een krokante topping is die je hier steevast in de voorraadkast tegenkomt, dan…

1 week ago

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

1 week ago