Het is inmiddels al weer 3 weken geleden, dus het werd hoog tijd voor een nieuwe Eetdagboek! Zo nu en dan post ik gewoon een uitgebreid logboek van wat ik in een week eet, want ik weet immers hoe leuk jullie het vinden om te lezen! Niet elke week hoor, maar met name als ik een toffe eetweek of nieuwe recepten voor jullie heb. Zo blijven we elkaar toch een beetje inspireren. Bij deze het eetdagboek van afgelopen week:

Eetdagboek Maandag:

Een goede voorbereiding is het halve werk: in het weekend had ik behoorlijk wat quinoa voorgekookt, dus het onbijt bestond uit een Quinoa ontbijt bowl met aardbeien en cacaonibs. Daar drink ik een kop groene thee met citroen bij.

Daarna wordt het tijd om aan het werk te gaan, en bestaat de lunch uit een lowcarb salade van gegrilde courgette linten (uit het tosti ijzer), partjes tomaat en een flinke schep huttekase. Tussen de middag eet ik nog een appeltje voor de dorst en tik ik een espresso weg.

Savonds is het nog lekker warm, maar ben ik te beroerd om de BBQ aan te steken. Dus het wordt een rundertartaartje uit de grilpan, met parten courgette en groene asperges.

Als toetje neem ik enkel nog 3 blokjes pure chocolade.

Eetdagboek Dinsdag:

Vandaag staat wederom een Quinoa ontbijt bowl op het menu, dit keer met blauwe bessen en walnoten. Dit is zo’n heerlijk voedzaam en vullend ontbijt!

Eenmaal op het werk hebben we een jarige job en dat wordt gevierd met een bladerdeegtaartje met kersen. En ik drink hier een cappuccino bij.

Tussen de middag is het nog steeds feest en wordt er zelfs eten voor mij bezorgd: een kaiserbolletje met kaas en een bruine pistolet met rauwe ham, mosterdressing en komkommer. Oh ja en twee glazen Jus dorange.

s’avonds kookt mamma en dat wordt een ovenschotel van laagjes aubergine, met een gehakt/ui/tomaat vulling. Ook weer lekker lowcarb dus!

Eetdagboek Woensdag:

Vandaag heb ik een dagje vrij, maar de regen gooit roet in al mijn plannen en afspraken  🙁  Dus beur ik mijzelf weer even op met een portie scrambled eggs en uitgebakken bacon. Heerlijk met een kopje groene thee op de bank, terwijl het buiten stormt en ik lekker droog zit!

Tussen het bloggen door lunch ik met een groene smootie van  spinazie, banaan, kiwi, aardbei, gojibessen, chiaazaad, pompoen & zonnebloempitten. Zo heb ik weer genoeg energie om door te gaan.

S’avonds pak ik dan ook lekker uit met een risotto met champignons en porcini. Heerlijk comfort food op zo’n druilerige dag!

 

Eetdagboek Donderdag:

Gelukkig weer een beetje zonneschijn en ook in mijn glas! Het ontbijt bestaat uit een Mango smoothie met avocado en een kop gember thee.

Daarna weer op naar kantoor, waar ik lunch met een dubbele speltboterham met vockingworst en roomboter. En een geroosterde speltbotherham met eiersalde en plakjes komkommer. Tussen de middag lepel ik een grapefruit uit.

S’avonds heb ik zin in linzen, dus maakte ik weer mijn vegetarische linzensalade met prei, champignons en fetakaas.

Als toetje eet ik een Cherry Tart uit de nieuwe collectie van Marks & Spencer.  Die hebben nu allemaal nieuwe Engelse producten in de schappen liggen.

 

Eetdagboek Vrijdag:

Vandaag kom ik een beetje traag op gang, maar gelukkig is Dylan zo lief om een havermout ontbijtje voor me te maken. En dat met een flinke hand aardbeien en cacaonibs. Heel lief van hem.

Daarna weer op naar kantoor, waar ik s’middags een ham-kaas tosti maak (met ketchup erbij natuurlijk) en ik snack er ook 1/3 komkommer bij.

Voor het vieruurtje neem lekker een espresso en een banaan.

Savonds staat er een pasta op het menu:  Rigatoni met gehakt, champignons en tomatensaus. Hallo Pasta: ik heb jou wel even een poosje gemist hoor !(ivm bikinibodychallenge).

 

Eetdagboek Zaterdag:

Vandaag komt een vriendin op bezoek met haar dochtertje, dus trekt tante Betty natuurlijk vanalles uit de kast om die twee het naar hun zin te maken. We brunchen dan ook met witte bolletjes met kip knakworstje, mini-croissants met aardbeienjam, we happen wat LaVacheQuiRit kaasjes weg en sluiten af met een raketje ijsje. De temperaturen zijn inmiddels behoorlijk opgelopen, dus met name dat laatste had ik wel echt zin in!

In de middag storten Dylan en ik ons op de voortuin: onkruid verwijderen en nieuwe plantjes geplaatst. Het is nu weer een vrolijke boel geworden, dus een Dr. Oetker pizza met spinazie + een glas rode wijn,  hadden we wel verdiend.

 

Eetdagboek Zondag:

 

Deze morgen staat een babyshower van een vriendin gepland. Maar niet voor ik de deur uit ga met een flink glas vers geperste Jus d’orange en twee witte bolletjes kaas (die had ik nog over van gisteren). Tijdens de babyshower stond uiteraard een taart, koekjes, spekjes en mini-sandwiches op het menu. Ik ben ergens de tel kwijtgeraakt, but who cares: het is feest!

S’avonds breng ik nog even wat qualitiy time in de keuken door, en bak een bananabread. Dat is een heerlijk en handig tussendoortje voor komende week. En wagen wij ons aan een heus broodje rosbief! Dit recept komt komende week nog online!

Oh ja, en het toetje is natuurlijk een plakje bananabread. En dan zit de week er al weer op!

 

Hoe was jullie week? Staat er in dit dagboek misschien een lekker recept dat je meteen wilt gaan uitproberen?

Laat het me weten! Tot de volgende keer!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago