De afgelopen week ben ik aan het slow-cooken geslagen. En zette daarbij een aantal heerlijke, winterse stoofgerechten op tafel. En dit recept voor gehaktballen met rode bessensaus sprong er echt even uit! En met de kerstdagen in het verschiet, vond ik dan ook een toepasselijk recept om direct te delen met jullie. Want de smaak van cranberry’s en rode bessen zijn onlosmakend met de kerstperiode verbonden.
Deze gehaktballen met rode bessensaus hebben dan ook wat meer voorbereiding nodig. Want je moet natuurlijk nog even de gehaktballen in elkaar draaien en daarna gaat alles pas in de slow cooker. Doe dit dus gerust tijdens kerst, na de brunch. Met slechts 3-4 uur stooftijd is het gerecht ook prima op tijd klaar voor je kerstdiner.
Het zijn gewoonweg heerlijke, huiselijke gehaktballen, maar met een heerlijk zoete, kruidige rode bessensaus. Het contract tussen hartige gehaktballen en die zoete saus is werkelijk waar fantastisch! En serveer er dan lekker smeuïge aardappelpuree en gestoomde groente bij!
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
De afgelopen week ben ik aan het slow-cooken geslagen. En zette daarbij een aantal heerlijke, winterse stoofgerechten op tafel. En dit recept voor gehaktballen met rode bessensaus sprong er echt even uit! En met de kerstdagen in het verschiet, vond ik dan ook een toepasselijk recept om direct te delen met jullie. Want de smaak van cranberry’s en rode bessen zijn onlosmakend met de kerstperiode verbonden.
Extra:
Eet smakelijk!
(Bron recept: 500 slowcooker recepten)
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hallo,
Wat is ongeveer het volume van de bessensaus in het recept. Ik heb namelijk net bessensaus gemaakt en afgevuld in flessen en wil graag weten hoeveel ik gebruiken moet.
Groet Henk
Hallo Henk,
ik durf het niet exact te zeggen, omdat ik dit niet opgemeten heb tijdens de bereiding.
Maar ik zou beginnen met een minimale laag, om enkel de gehaktballen onder te dompelen. Meer is eigenlijk ook niet nodig in een slowcooker.
Succes
Bedankt, ik ga het proberen.
Groet Henk