Ik heb mezelf voorgenomen om meer peulvruchten te eten. En waarom ook niet? Neem bijvoorbeeld bonen: deze zitten boordevol eiwitten, vezels en zijn een goede bron van ijzer. Veelal mensen met een vegetarische levenswijze eten vaak bonen ter vervanging van vis of vlees.
Mijn vader maakt vaak gebakken witvis en serveert daar witte bonen bij. Ze zijn voor mij dus ook onlosmakend met elkaar verbonden. Dus toen ik een stukje Pangasius filet op de gril klaarmaakte, besloot ik om een broccoli stamppot te maken met cannellini bonen, in plaats van aardappels. En het bleek een verrassend lekkere combinatie te zijn.
Nu maken over het algemeen een stamppot met wat boter en melk, maar je kunt bijvoorbeeld ook een andere smeuïge substantie toevoegen, zodat je een heerlijk zacht, zalvig en romige stamppot krijgt. In dit geval besloot ik voor de verandering tahini (sesampasta) toe te voegen aan de broccoli stamppot. Hier wordt je hummus bijvoorbeeld ook zo lekker smeuig zacht van. En als je fan bent van gegrilde witvis dan moet je ook eens deze salade met gegrilde vis maken!
Extra:
Eet smakelijk!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Hai Betty! Als je dit nog lekker wilt kruiden, welke kruiden(mix) raad je dan aan?
Cajun Kruiden!
Maar ook lekker door enkel verse peterselie en/of paprika poeder toe te voegen!
Experimenteer er gerust op los :-)