Ik heb mezelf voorgenomen om meer peulvruchten te eten. En waarom ook niet? Neem bijvoorbeeld bonen: deze zitten boordevol eiwitten, vezels en zijn een goede bron van ijzer. Veelal mensen met een vegetarische levenswijze eten vaak bonen ter vervanging van vis of vlees.
Mijn vader maakt vaak gebakken witvis en serveert daar witte bonen bij. Ze zijn voor mij dus ook onlosmakend met elkaar verbonden. Dus toen ik een stukje Pangasius filet op de gril klaarmaakte, besloot ik om een broccoli stamppot te maken met cannellini bonen, in plaats van aardappels. En het bleek een verrassend lekkere combinatie te zijn.
Nu maken over het algemeen een stamppot met wat boter en melk, maar je kunt bijvoorbeeld ook een andere smeuïge substantie toevoegen, zodat je een heerlijk zacht, zalvig en romige stamppot krijgt. In dit geval besloot ik voor de verandering tahini (sesampasta) toe te voegen aan de broccoli stamppot. Hier wordt je hummus bijvoorbeeld ook zo lekker smeuig zacht van. En als je fan bent van gegrilde witvis dan moet je ook eens deze salade met gegrilde vis maken!
Extra:
Eet smakelijk!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Hai Betty! Als je dit nog lekker wilt kruiden, welke kruiden(mix) raad je dan aan?
Cajun Kruiden!
Maar ook lekker door enkel verse peterselie en/of paprika poeder toe te voegen!
Experimenteer er gerust op los :-)