Persoonlijk

Eetdagboek Week 23 (#bikinibodychallenge2015)

Ligt het aan mij, of vliegen de weken voorbij?! Het lijkt wel eergisteren dat ik het eetdagboek van vorige week online zette! Maar goed, we gaan gewoon door, ook met de #bikinibodychallenge2015 . En je leest het allemaal terug in het eetdagboek van de afgelopen week!

De tip voor deze week is: Blijf gewoon lekker jezelf. Laat niemand je van je stuk brengen. En als je zin hebt in een glaasje wijn of een blokje chocolade als toetje, dan mag dat gerust. Beloofd!

Eetdagboek Maandag:

Maandag morgen betekent voor mij: even een bordje powerfood om de werkweek mee te beginnen!  Havermoutpap met gojibessen, amandelschaafsel en blauwe bessen. Heerlijk met een pittig kopje gemberthee.

Eenmaal op kantoor, laat ik de koffie even voor lief en neem een Glas Of Fresh Juice en een kop groene thee met citroen.

Tijdens de lunch rooster ik 3 speltboterhammen: eentje met eiersalade, Runderrookvlees & selderiesalade en tot slot een plakje kaas. Daar nack ik vervolgens nog een tomaatje in partjes bij.

Tijdens het welbekende vieruurtje neem ik een espresso en een banaan. Daar kom ik de rest van de middag wel me door!

Thuis eten wij een vegetarische maaltijd uit de Mathijs Maaltijdbox: een lentestampotje van zoete ui, venkel, tomaatjes, walnoten en creme fraiche.  Na mijn kopje sleepytime thee, duik ik lekker vroeg mijn nest in.

Eetdagboek Dinsdag:

Ik start de dag met twee minuten lang Jumping Jacks. Dylan heeft een omelet met champignons en spekreepjes gebakken. En daar drink ik een kop groene thee bij. Lekker lowcarb dus!

Op het werk neem ik een kopje koffie en een appel. En tussen de middag maak ik een dubbele boterham met Vockingworst (lokale specialiteit uit Utrecht). Een een rijstwafel met pindakaas!

Tijdens het vieruurtje tik ik een espresso weg en eet een banaan en handje gemengde noten. Vandaag heb ik blijkbaar een ‘zoute’  trek!

Tijdens de avondboodschappen zie ik heerlijke dikke witte asperges liggen en besluit hier een romige witte aspergesoep van te maken. Ik ben echt dol op asperges! Op het einde kook ik alleen nog een kleine minuut wat gesneden hamreepjes mee en dan is het wel weer genoeg voor vandaag.

Eetdagboek Woensdag:

Op deze zonnige woensdag voeg ik ook graag de kleur geel toe aan mijn ontbijtje:  Kwark met verse ananas, moerbeien, zonnebloem- en pompoenpitten en hennepzaad (voor die extra omega 3). En met een kopje groene thee erbij ben ik klaargestoomd voor een dagje op kantoor.

Deze morgen wederom geen koffie maar (weer) een Glass of Fresh juice.  Ik blijf deze echt zo lekker vinden!

De lunch bestaat vandaag uit een kaastosti met speltbrood, en een rijstwael met 30+ kaas en een rijstwafel met XXL hageslag. Een klein feestje op het werk dus!

Savonds komt de schoonfamilie eten en maak ik een kruidige Turkse Linzensoep met stokbrood en hummusdip. En als toetje neem ik een Gu Banoffee pud. Dit is echt een ontdekking in de supermarkt, want iedereen is weg van deze glazen potjes met hemelse gooo-ness. Na afloop enkel nog lekker een espresso toe.

Eetdagboek Donderdag:

Een prachtige zomerse dag en ik ontbijt wederom met kwark en ananas (het moet toch op.). Maar hier roer ik wat instant havermout doorheen, samen met een lepeltje lijnzaad. Daarna ga ik lekker koffie drinken bij mijn zusje, gaan we boodschappen doen bij de lokale Turkse super, en fiets ik nog even 10km door om bij mams te gaan lunchen.

Dat wordt een soepje met bolletjes kaas/kipfilet. Na een middagje bijgekletst te hebben in de achtertuin, komt Dylan ook rechtstreeks uit zijn werk langs en besluiten we pizza’s te gaan halen.

Daarna bedankt ik dan ook vriendelijk voor de lift naar huis met de auto, en besluit om gewoon weer 10 km terug te gaan fietsen. Ik ben erg trots op mezelf, maar het was dan ook nodig na die pizza!

Eetdagboek Vrijdag:

Vandaag wordt ik wakker met zadelpijn, maar dat mag de pret niet drukken! Voor het ontbijt maak ik een jummy chocolade-havermoutpap met blauwe bessen, walnoten, hennepzaad en rauwe cacao nibs. Daarna gauw naar kantoor met een flesje Glass of Fresh Juice aan mijn zijde.

Eenmaal op het werk maak ik een flinke kop rooibosthee met honing en begin alvast af te tellen naar het weekend!  Tussen de pauze besmeer ik vier rijstwafels met: eiersalade, rookvlees & selderiesalade, pindakaas en een plakje kaas.

Later op de middag wordt het tijd voor een espresso en een grapefruit!

Savonds waag ik mij aan ‘Pulled Pork’  uit de oven. Deze nieuwe ontdekking ligt nu bij de Appie in de schappen, en samen met een bolletje en coleslaw heb je een fantastische maaltijd te pakken. Laat het weekend maar beginnen. Oh ja, ik mag er dan ook nog een glaasje Liefmans bier bij (met heeeel veel ijsblokjes).

Eetdagboek Zaterdag:

Rise & Shine want vandaag heb ik een kekke dag voor de boeg!  Ik ontbijt met soya yoghurt, plakjes banaan, blauwe bessen, en een kopje gember thee.

Daarna ga ik naar een kookworkshop van Fonq.nl, waar ik nog heel veel mede foodbloggers tegenkom. We mogen koken met de nieuwste keukenapparatuur van KitchenAid, Vitamix en Le Creuset, en vervolgens genieten we van een driegangen lunch met zijn allen.

Daarna is het weer Festival tijd! Dit keer geen foodfestival, maar een 90’s party in Stadion Galgewaard. De muziek was top, de keuze voor avondeten alleen een heel stuk minder. Verder dan een hamburger met teveel saus en een portie frietjes kwam het niet.

Na afloop reizen we via Utrecht CS terug en besluiten om nog even een toetje te gaan doen in een van mijn favo restaurants in de stad: Bij Madeleine Bar Bistro strijken we neer voor een chocolade fondant taartje met vanille ijs, een kop koffie, madeleines en een glaasje sherry. Een perfect einde aan de zaterdagavond dus!

Eetdagboek Zondag:

Een heerlijk luilekker dagje, waarbij ik eerst goed kan uitslapen. Het onbijt is simpel: een kommetje soya yoghurt, met drie verkruimelde Belvita koekjes en blauwe bessen. Vergezeld door een kopje koffie. Omdat het zo lekker zonnig is, ben ik de rest van de dag weer in de tuin te vinden. Onkruid wieden en de tegels afspuiten met de hogedruk reiniger. Daarna kon ik meteen ook de gevels en meubilair afnemen en de ramen lappen. Je wilt niet weten waar ik nog overal zand tegenkwam. Maar de tegels liggen er weer mooi, netjes en lichter van kleur bij.

S’avonds heb ik dan ook geen puff meer om te koken, dus besluiten we frietjes in de Airfryer te bakken. Met een kroketje erbij. Dat had ik dan ook zeker verdiend!

 

En dan wordt het weer even spannend, want is er deze week weer wat af??  Tromgeroffel…..  Eindstand na 7 weken:  -/-  3.2  kilo !

Okee ik mag best trots zijn dat er nog steeds wat vanaf gaat, maar in dit tempo ben ik pas over 15 maanden op mijn ideale gewicht, dus het kan beter. Misschien moet ik maar eens gaan kijken of ik de komende maanden fietsend naar mijn werk kan gaan? Zeker als het weer steeds beter wordt!

Hebben jullie ook zo lekker genoten van het warme weer, de afgelopen week?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Beste Betty
    Je dagboek is erg leuk om te lezen :) lees het iedere keer, het was vorige week heerlijk weer, lekker buiten eten en genieten :) je nent al veel afgevallen jij:) toppie, ga zo door :)

    Liefs esther boele

  • Alle beetjes helpen toch, Betty?! Halve kilo per week is toch netjes. Oke niet snel maar dan komt het er wellicht ook minder snel aan. Ik dacht ooit ergens gelezen/gehoord te hebben dat halve kilo per week afvallen "gezonder" is, omdat je dan geleidelijk afvalt en niet gaat jojo-en.
    Maar ja, wij vrouwen willen binnen een week alle overtollige pondjes eraf hebben (en het liefst zonder al te veel inspanning whahaha).
    Leuk om te lezen wat je weer allemaal gedaan hebt, en wat je gegeten hebt.
    groetjes Renata

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago