Wat extra groenten bij je hoofdmaaltijd zijn nooit weg. Maar met dit recept voor ratatouille maken zet je groenten echt even in de spotlight! Dit ratjedoe van o.a. aubergine, courgette en tomaten ziet er toch prachtig uit? En het smaakt ook nog eens voortreffelijk!
Mijn dochter en ik zijn helemaal fan van de ‘kleine chef’ Remy uit Disney’s Ratatouille! Maar ik vind vooral de gedachte achter de film: ‘iedereen kan koken!’ een hele mooie! Het is natuurlijk de reden dat ik deze website ben begonnen en recepten voor jullie uitwerk. Nu komt er in de film een gerecht voorbij dat al een poosje op mijn to-cook lijstje stond: namelijk Ratatouille en die maken we dan ook geheel a la Remy, dus met dunne plakjes groenten die in een mooi dakpansgewijs zijn neergelegd.
Dat is dus een ratjetoe van gesneden groenten zoals tomaten, aubergine en courgette die vervolgens gestoofd worden. In Frankrijk en zelfs de landen daar omheen, zijn er verschillende variaties op dit recept, maar deze stoofschotel is het meeste bekend uit de Provence streek. Ratatouille wordt normaal gesproken enkel in een tomaten(-paprika) saus gestoof. Maar om dit gerecht even net wat meer smaak te geven voeg ik nog wat extra creme fraiche bij voor een romig resultaat. En het is geweldig geworden!
Maar naast dit recept voor ratatouille maken vind je op deze website nog meer lekkere stoofschotels met groenten terug. Zoals deze Italiaanse aubergine stoof met azijn genaamd Caponata! Maar deze paprika’s gevuld met rijst en gehakt zijn ook een aanrader! Onze Nanda maakte ook en vegetarisch stoofpotje met kikkererwten om van te smullen! En als je het dan hebt over klassieke stoofschotels uit Frankrijk, dan moet je deze Boeuf Bourgignon met rundvlees en rode wijn ook zeker proeven!
Met dit recept voor ratatouille maken zet je groenten echt even in de spotlight! Dit ratjedoe van o.a. aubergine, courgette en tomaten is een klassieker uit de Provence en ziet er toch prachtig uit? Leg de groente mooi dakpansgewijs in de ovenschaal en bak af in de oven!
Voor de ratatouille saus:
Voor de groenten plakjes:
Extra:
Eet smakelijk!
Geen verse kruiden in huis? je kunt ook 1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden gebruiken! Maar gedroogde Italiaanse kruiden is ook prima!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf ratatouille wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…