Print

Recept: Ratatouille maken a la Remy (Disney)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met dit recept voor ratatouille maken zet je groenten echt even in de spotlight! Dit ratjedoe van o.a. aubergine, courgette en tomaten is een klassieker uit de Provence en ziet er toch prachtig uit? Leg de groente mooi dakpansgewijs in de ovenschaal en bak af in de oven!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Franse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de ratatouille saus:

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode paprika
  • ½  groene paprika
  • 200 ml polpa van tomaten (blik 400 gr)
  • ½ tl crushed chilli’s (optioneel)
  • 2 takjes verse basilicum
  • 2 takjes verse verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 125 ml creme fraiche
  • olijfolie
  • peper & zout

Voor de groenten plakjes:

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 aubergine
  • 5 trostomaten
  • ½ rode paprika
  • ½  groene paprika

Extra:

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook en snijd deze fijn.Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de ui en knoflook glazig.
  2. Snijd de paprika’s halverwege door. Verwijder de steel en zaadlijst van de bovenste helft en snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de onderste helft apart voor later. Voeg de paprika’s toe aan de uien en bak het geheel in 5 minuten zacht. Giet nu de polpa erbij, samen met de kruiden en bak het geheel 2 minuten mee. Pureer de saus in een hoge kan met de staafmixer.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Draai de ovenschaal of pan om op bakpapier en trek hier een circel omheen met potlook. Knip dit uit. Vet de ovenschaal (of pan) lichtjes in met olie of boter. Lepel de saus op de boden van schaal en smeer uit. Lepel hier vervolgens de creme fraiche overheen en verdeel ook over de schaal.
  4. Gebruik een mandoline om flinterdunne plakjes (3 mm) te snijden van de courgettes, aubergine, tomaten en onderste paprika helften. Stapel de groenten dakpansgewijs op elkaar en leg vanuit je hand in de pan op de saus. Werk een heel rondje langs de rand af, en maak zo ook een rondje daarbinnen. Afhankelijk van de grootte van de vorm leg je ook nog een beetje in de kern.
  5. Dek daarna de pan af met het stuk bakpapier (dit voorkomt verbranden) en schuif de ratatouille de oven in. Bak gedurende 45-50 minuten in de oven. Serveer daarna direct.

Eet smakelijk!

Notes

Geen verse kruiden in huis? je kunt ook 1 eetlepel gedroogde Provencaalse kruiden gebruiken! Maar gedroogde Italiaanse kruiden is ook prima!