We love wafels voor de brunch! En quinoa wafels maken stond al een tijdje op mijn to do lijstje. Speciaal voor Pasen maakte ik ze, met een leuke zoete paas twist! Zien ze er niet super uit?

Quinoa wafels met zoet ‘spiegeleitje’

Het paasweekend staat alweer bijna voor de deur en mijn favoriete onderdeel is toch wel de paas brunch! Eieren staan hier dikwijls op het menu, maar ook de wat ‘luxere’ ontbijtrecepten, zoals pancakes of wafels voor het hele gezin. Deze quinoa wafels voor pasen hebben dan ook een zoet voor het hele gezin. Deze quinoa wafels voor pasen hebben dan ook een zoet ‘spiegeleitje’ on top 🙂 Geïnspireerd door diverse foto’s die ik op Pinterest zag voorbijkomen en heel leuk om ook met de kids te maken!

Nog meer recepten voor Pasen

Ben je naast deze quinoa wafels op zoek naar nog meer inspiratie voor de Paas Brunch tafel? Maak bijvoorbeeld ook robuuste Lemonade scones met slechts 4 ingrediënten. En deze kaneelbroodjes staan hier ook elk jaar weer op tafel! En wat dacht je van zoete of hartige filodeegtaartjes, speciaal voor Pasen? Dat wordt gezellig samen delen en smullen met zijn allen!


Print

Recept: Quinoa Wafels voor Pasen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Zet tijdens de Paasbrunch deze quinoa wafels op tafel! Met wat kwark en een halve perzik lijkt het net een gebakken eitje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 4 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 groot ei,
  • 125 ml (plantaardige) melk,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 3 eetlepels (zonnebloem)olie,
  • 60 gram havermout,
  • 50 gram quinoa meel,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 0.5 theelepel baking soda,
  • 3 eetlepels vanillesuiker,
  • 25 gram rozijnen,
  • 48 eetlepels kwark,
  • 4 halve perziken (op sap)
  • poedersuiker.

Instructions

  1. Kluts het ei en de melk door elkaar. Voeg het vanille extract en olie toe en roer goed door.
  2. Meng in een separate kom de havermout, quinoa meel, bakpoeder, baking soda en vanille suiker door elkaar. Mix vervolgens de ‘droge’ ingrediënten door de ‘natte’ mix en verwijder alle klontjes. Je kunt dit eventueel ook allemaal in een blender mixen. Tot slot roer je de rozijne erdoor en zet even apart.
  3. Verwarm je wafelijzer. Je kunt eventueel de wafelplaten inkwasten met een beetje extra zonnebloem olie. Maar dit hoeft niet perse.
  4. Schep 2 sauslepels wafelbeslag in het wafelijzer. Mocht je gebruik maken van een XL plaat met twee (rechthoekige) wafelijzers, dan is het dus 2 lepels per vorm. Bij mij zijn de wafels in ca. 1 minuut gaar, maar dit ligt ook aan de instellingen van je apparaat, hittestand en vermogen. Dus oordeel zelf.
  5. Serveer elke wafel met 1-2 eetlepels kwark en plaats hier een halve perzik op. Bestrooi de quinoa wafels met poedersuiker en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

17 uur ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

2 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

4 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

5 dagen ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

1 week ago